Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Metro startar citytidning

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Metro startar en renodlad citytidning andra veckan i januari. Det uppger källor inom Bonniers, som hävdar att tryckerikontrakt finns och rekryteringen av utdelare inletts. Metros vd Anders Kvarby vill inte kommentera alls.


Metro registrerade för några veckor sedan titeln Metro City. Enligt Resumés källor ska den nya gratistidningen tryckas i 50  - 60 000 ex och handutdelas före och under lunch i Stockholms city med start efter helgerna.Tanken antas vara att störa etableringen av Bonnierägda Stockholms City på annonsmarknaden. Metro har i dag en grundmurad ställning bland annonsörerna, en position som den nya tidningen ska bidra till att skydda.Innehållet väntas få slagsida åt nöje, sport och sena nyheter, ungefär som Everyday då den under hösten 2000 effektivt underminerade marken för Stockholm News.Men Metros vd Anders Kvarby är som väntat tystlåten:- Vi brukar aldrig berätta vad vi ska göra eller inte göra.Men är ni störda av Stockholm City som påstår att ni tappar läsare till dem?- Jag har sett att de påstår det och det är lockande att kommnetera deras beräkningar. Men även där har vi beslutat oss avstå från kommentarer.

Hur har ni märkt av Stockholm City på annonssidan?- Inte alls. Och vi har inte drabbats särskilt hårt av konjunkturen heller, utom på platsannonssidan. Så alla kan se i Metro går vi fram på motor, bostad och resor.Ni kallar er Stockholms största morgontidning, har ni siffror på det?- Det baseras på tidigare Orvesto Konsument samt det faktum att vi ökat upplagan under hösten.

Men ni kan inte bevisa det?- Nej, vi får det inte bekräftat förrän Orvesto Konsument 1 kommer nästa vår.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.