Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Metros grundare prisade av kungen: "Vi är jätteglada"

Publicerad: 8 November 2007, 11:46

Fyra av Metros grundare fick medalj av kung Carl XV1 Gustaf på slottet i går.Pelle Andersson var en av dem.- Vi är naturligtvis jätteglada, säger han.


Pelle Andersson. Metro är den första tidningen någonsin som belönats med kungens medalj. Fyra av tidningens grundare - Pelle Andersson, Robert Braunerhielm, Jörgen Widsell och Monica Lindstedt - var inbjudna för att ta emot utmärkelsen kallad Hans Majestäts Konungens medalj av 8:e storleken i högblått band.

Motiveringen: "För viktiga bidrag till att främja kunskaper om det svenska samhället och det offentliga språket i egenskap av grundare av tidningen Metro".

- Det är en bra motivering, tycker jag. Det var ju mycket det som var meningen med tidningen, att just folk som inte har någon annan tidning ska ha möjlighet att läsa Metro, säger Pelle Andersson och fortsätter:

- Det känns naturligtvis bra att få medalj. Men den stora belöningen var att komma in i tunnelbanevagnen när första numret av Metro kom 1995 och alla i vagnen satt och läste den.

Hur var kungen då?- Jodå, han verkar trivas bättre med att dela ut medaljer än att tvingas konfronteras av elaka journalister.

Pelle Andersson har sedan länge lämnat Metro.

Vad gör du i dag?- Jag bor i Sydkorea och är medföljande hemmaman till min fru som är EU-diplomat. Det trivs jag bra med.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.