Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Michael Storåkers pekas ut som dold makthavare inom Moderaterna

Publicerad: 8 maj 2019, 07:10

Michael Storåkers.

I en artikel i Expressen beskrivs reklamprofilen Michael Storåkers som den som idag styr en stor del av Moderaternas kommunikation och kampanjer – helt under radarn.


Ämnen i artikeln:

Michael StoråkersMcCannStoråkers McCannModeraternaBukowskis

Michael Storåkers var en av fyra grundare av reklambyrån Storåkers McCann, tidigare en av Sveriges största byråer som bland annat var känd för uppdraget att kommunicera lanseringen av Nya Moderaterna.

Michael Storåkers har därefter haft en lång rad uppdrag i näringslivet, bland annat som vd för auktionsföretaget Bukowskis och som styrelsemedlem i Acne Studios. Hela tiden ska han dock ha haft nära band till Moderaterna.

I en artikel i Expressen pekas Michael Storåkers nu ut som en dold makthavare inom partiet. Av flera Expressen talat med beskrivs han som den som i dag helt under radarn styr mycket av Moderaternas kommunikation och kampanjer, trots att han inte är utsedd till något formellt uppdrag.

– Vi är ett parti som i stor utsträckning styrs av en konsult. Han är med i partiledningen utan att det står. Och alla upplever att det är han som bestämmer, men det är inte uttalat, säger en "tung företrädare" i partiet till Expressen.

Michael Storåkers starka maktposition går enligt Expressen delvis att tillskriva partisekreteraren Gunnar Strömmer, som lagt över mycket på honom. Men när partiet nu visar allt tydligare tecken på att åter vara på väg in i en djup kris efter vårens kraftigt vikande opinionsstöd har Gunnar Strömmers ledarskap och Michael Storåkers informella maktposition på allvar börjat ifrågasättas.

Att kritiken kommer upp just nu beror också på att kampanjen inför EU-valet dragits med både förseningar och stora problem med bland annat kampanjmaterialet.

I en kommentar till Expressen skriver Michael Storåkers:

– Det är ingen hemlighet att jag hjälpt till som konsult med kampanjer både med Sveriges nya arbetarparti inför valet 2006, och nu med valkampanjen i höstas, och Europakampanjen. Arbetet är avslutat och jag har inga uppdrag framåt.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.