Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Microsoft satsar på gratis AI-kurser för företagsledare

Publicerad: 12 mars 2019, 06:55

Microsoft ska lära företagsledare hur de kan inkorporera AI i sina verksamheter, IKEA gör ytterligare gerillamarknadsföring för nya hållbarhetsbutiken och GS&P-grundarna får "The Lion of St.Mark". Det och mer i dagens morgonsvep.


För en dryg månad sedan släppte Berghs School of Communication i samarbete med Mynewsdesk rapporten "The Data-Driven Mindset". I rapporten undersökte man hur svenska kommunikatörer, marknadsförare och företagsledare använder data och AI i såväl det strategiska som operativa arbetet. En siffra som stack ut var att bara en av fem tillfrågade ansåg sig förstå AI tillräckligt bra för att kunna förklara det för någon annan vad det innebär och hur det kan användas.

Nu rullar Microsoft ut gratis AI-utbildningar riktade mot olika typer av företagsledare. Genom video och casestudier kommer de som tar kurserna få lära sig om hur man kan använda och integrera AI i sin egen typ av verksamhet. Kurserna kommer alltså inte att fokusera på de mer tekniska aspekterna av tekniken, det rapporterar AdWeek.

– Företagsledare vill lära sig om AI. De vill veta vilka som jobbat med tekniken och hur de överkommit utmaningar. Vad vi vill göra är att samla allas erfarenheter och kunskap för att på så sätt accellerera det paradigmskifte som AI-tekniken innebär, säger Mitra Azizirad, AI-chef på Microsoft.

IKEA fortsätter marknadsföra hållbarhetsbutiken i London

I februari öppnade IKEA upp dörrarna till en ny butik och ett nytt butikskoncept i London. Temat för butiken är hållbarhet. En aktivering i samband med butiksöppningen var att IKEA sjösatte två små båtar som åkte runt på den nedsmutsade Themsen och samlade in skräp. Nu kommer nästa steg i aktiveringen.

Med hjälp av återvunna IKEA-möbler har lokala konstnärer fått designa konstverk som samtidigt fungerar som skydd och hem för olika djur. Konstnärerna har bland annat tillverkat fågelholkar och fladdermusbon, det rapporterar The Drum.

Jeff Goodby och Rich Silverstein får hederspris i Cannes

Vid varje års Cannes Lions delar organisationen ut ett hederspris till en eller flera personer som genom sina karriärer satt betydande avtryck på reklam- och kommunikationsvärlden. Årets vinnare av "The Lion of St. Mark" är GoodbySilverstein&Partners grundare Jeff Goodby och Rich Silverstein. Duon träffades för första gången 1980 och har sedan dess stått bakom kampanjer som 1993 års "Got milk?" för mejeriindustrin i Kalifornien.

Tidigare har bland annat Sir John Hegarty, Lee Clow, Bob Greenberg och David Droga fått ta emot priset.

Google betalade 135 miljoner dollar till chefer anklagade för sexuella trakasserier

De senaste åren har flera av de största Silicon Valley-bolagen skakats av avslöjanden om sexistiska strukturer högt upp i företagsledningarna. Nu rapporterar The Wall Street Journal att Google betalade ut 135 miljoner dollar till Andy Rubin och Amit Singhal som för två år sedan fick lämna företaget efter anklagelser om sexuella trakasserier. När de två cheferna lämnade företaget var Googles version att de gjort det av egen fri vilja. Singhal gick efter sin frånträde till Uber där han bara efter några månader uppmanades att lämna även dem. Anledningen till att Amit Singhal tvingades bort från Uber var att dåvarande vd:n Travis Kalanick, som även han anklagats för sexuella trakasserier, fått nys om anklagelserna mot honom.

NENT ska satsa på innehåll, produkt och distribution

Förra året knoppade MTG av sin mediedel och gav den namnet Nordic Entertainment Group. Under gårdagen höll NENT kapitalmarknadsdag där man berättade för investerare om sina framtidsplaner. Koncernen berättade bland annat att man kommer att rikta investeringarna mot tre områden: innehåll, produkt och distribution. Den senaste tiden har NENT bland annat inlett ett samarbete med Kew Media Group för produktion av den internationella dramaserien Margeaux, det rapporterar Breakit.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.