Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mikael Owilli: ”Den här boken har en speciell plats i mitt hjärta”

Publicerad: 13 juli 2020, 11:36

Mikael Owillis smultronställe är en glassbar i Hornstull.

Contentbyrån Borg & Owillis vd Mikael Owilli läser Jonas Hassen Khemiri, hänger i Skåne och spelar padel. Här är hans sommar.


Ämnen i artikeln:

SommarBorg & Owilli

Vad gör du i sommar?
I sommar hänger jag för det mesta nere på min flickväns lantställe i Skåne, Vejbystrand, som ligger i närheten av Ängelholm. Jag försöker mestadels att läsa ikapp böcker som jag inte hunnit med under våren. Jag lägger även tid på att umgås med min mamma, som är en stor förebild för mig. Jag hoppas även att jag får möjlighet att spela en hel del padel, som är ett nytt stort intresse. Det är enklare än tennis men svårare än badminton, vilket är en svårslagen kombination. 

Vad läser du?
Den här sommaren läser jag om böcker som har format en stor del av mitt yrkesliv. 

Jonas Hassen Khemiri bok ”Allt jag inte minns” publicerades i augusti 2015. Det var i princip under samma period som vi startade Borg & Owilli, vilket innebär att den har en speciell plats i mitt hjärta. Om ni inte har läst den, rekommenderar jag den starkt, enligt mig är den en modern klassiker om minnet och hur vi väljer att komma ihåg specifika händelser.

Parallellt med Jonas Hassen Khemiri läser jag Maya Angelous debutroman: ”I Know Why the Caged Bird Sings”.  Hon är en av mina favoritförfattare och poeter. Jag tycker att alla bör läsa denna bok, trots att boken släpptes år 1969 är den fortfarande högaktuell. 

Vilket är ditt bästa sommartips för personer i branschen?
Youtube fyllde 15 år i våras, det bör hyllas med att gå igenom roliga klipp som man glömt bort, exempelvis klippet, ”Laugther on a train”, är helt oslagbart. 

Dave Chappelle: ”8:46”, ett unikt specialavsnitt som tar upp ämnen såsom mordet på George Floyd, Black Lives Matter samt strukturell rasism i USA. 

Något smultronställe du vill tipsa om?
King Scoopa, Stockholms bästa glassbar, ligger i Hornstull. Ett måste om man inte har besökt det. 

Hur har den här våren påverkat dig som yrkesperson?
Det har utan tvekan varit speciellt för oss alla när vi tvingats anpassa oss till ett nytt sätt att leva och arbeta. En insikt jag tror vi alla tar med oss är att i större utsträckning uppskatta de små sakerna i livet och att inte ta något för givet. Jag har mognat en hel del i min yrkesroll och tar med mig flera lärdomar som kommer att forma mig både som individ och som yrkesperson.

Vilket är ditt mest minnesvärda ögonblick från den här våren?
Coronapandemin, det var givetvis en unik situation som ingen av oss kunde förutspå. Utöver det skulle jag nog säga våra sju nomineringar till Swedish Content Awards.

Hur hoppas du att coronakrisen påverkar branschen på längre sikt?
Solidaritet, att vi försöker att hjälpa och stötta varandra i större utsträckning. Jag hoppas att vi vågar prata om motgångar och nederlag på ett mer konstruktivt sätt samt att vi får en större ödmjukhet kring att framtiden är oförutsägbar. Jag hoppas även att vi ser fler samarbeten mellan byråer och hos kunder. 

Vad är din målsättning inför hösten?
Vi på Borg & Owilli har tagit enorma kliv under den här våren, där vi tacklat motgångar på ett effektivt sätt samt även spetsat till vårt erbjudande. Min målsättning blir därför att fortsätta med ambitionen att återgå till ett så normalt arbetstillstånd som möjligt. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

SommarBorg & Owilli

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.