Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Min polare är chef på Expressen i New York"

Publicerad: 3 juni 2009, 09:55

Förra Hells Angels-bossen Thomas Möller framställer sig som en mycket nära vän till Expressens USA-korre Staffan Erfors. Det framgår av den avlyssning som polisen genomfört i utredningen kring mannen som kallas ”maffians bankir”.


Ämnen i artikeln:

Staffan ErforsExpressen

Thomas Möller. Foto: Scanpix

Resume.se har tagit del av förundersökningen. Där finns ett samtal från den 9:e juni ifjol mellan Thomas Möller och ”bankiren”.

Bankiren blir upprörd över hur han beskrivits i en artikel i Kvällsposten där Staffan Erfors var chef. Thomas Möller erbjuder sig då att artikeln ska tas bort från nätet.
– Det garanterar jag att jag ska göra, säger Möller.
– Det finns ingenting som han inte gjort för mig. Ingenting.

Thomas Möller påstår också att han fått disponera Staffan Erfors lägenhet i Stockholm.
– Han lämnade nycklarna till mig, säger Möller som också säger sig fått ett erbjudande om att hyra Erfors lägenhet i Turning Torso i Malmö.

Sajten Realtid.se har intervjuat Staffan Erfors. Han erkänner att han är bekant med Thomas Möller och har träffat honom fyra –fem gånger. Men han tillbakavisar att han gjort Thomas Möller några tjänster.
– Jag har inte gjort honom några tjänster och han har inte gjort mig några, säger Staffan Erfors till Realtid.se.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har också tagit del av telefonsamtalet mellan Möller och Erfors.
– I alla för mig kontrollerbara delar så stämmer inte uppgifterna. Man får tänka på att det är ett samtal mellan en före detta ledare för ett mc-gäng och en misstänkt bedragare, säger Thomas Mattsson till Realtid.se.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Staffan ErforsExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.