Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Minimedia dubblade vinsten

Publicerad: 4 augusti 2010, 06:41

Omsättningen steg med 77 procent och resultatet efter finansiella poster mer än fördubblades i fjol, visar bolagets senaste årsredovisning.


Ämnen i artikeln:

Minimedia

Maths Nilsson, vd för Minimedia.

Det firar styrelsen med att dela ut fyra miljoner kronor, eller 200 000 kronor per aktie, till Schibsted (som äger 51%), och de två grundarna Maths Nilsson och Lars Östling (som äger 24,5% var).   I kronor och ören blir det närmare en miljon kronor var i aktieutdelning till de båda grundarna, samt två miljoner till huvudägaren Schibsted

– Det var styrelsen som beslutade om utdelningen, de tyckte att det fanns utrymme att göra den, säger Maths Nilsson, vd och en av Minimedias grundare.

Nettoomsättningen klättrade upp till 33,4 (18,9) miljoner kronor och resultatet efter finansiella poster landade på 8,8 (4,1) Mkr.

Resultatet på sista raden blev 4,9 miljoner kronor, varav 2,2 miljoner flyttas till en periodiseringsfond. Maths Nilsson menar att de nya ägarna Schibsted var en starkt bidragande orsak till det stora lyftet. Men även för 2010 ser det ut att bli tillväxt, om än i mindre omfattning.

– Det ser rätt så bra ut. Det blir tillväxt men inte lika mycket som förra året, säger han.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Minimedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.