Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ministern i nytt utspel: "Sätt stopp för spel på gula kort"

Publicerad: 2 juli 2019, 10:19

Foto: Pixabay

Vem ska ta ansvar för spelbolagens marknadsföring? Det var frågan som stod i fokus hos Resumé under tisdagsförmiddagen i Almedalen. Civilminister Ardalan Shekarabi (S) passade på att göra ett nytt utspel mot spelbolagen – genom att uppmana till stopp för spel på gula kort.


Ämnen i artikeln:

ROArdalan ShekarabiAlmedalen 2019Kindred Group

Under tisdagsförmiddagen höll Resumé tillsammans med branschorganisationen Sper och RO i ett seminarium i Almedalen om vem som ska ta ansvar för spelbolagens marknadsföring, något som blivit ett intensivt omdebatterat ämne sedan omregleringen av spelmarknaden trädde i kraft vid årsskiftet. Enligt civil- och konsumentminister Ardalan Shekarabi (S) ligger en lagstiftning nära i tiden och från scen uppmanade han spelbolagen att agera proaktivt för att undvika ett totalförbud.

Civilministern passade även på att göra ett utspel där han uppmanade spelbolagen att sätta stopp för spel på gula kort, vilket han menar skulle kunna motverka matchfixning.

– Hur kommer det sig att seriösa spelbolag erbjuder spel på gula kort? Var lite proaktiva i stället för att invänta en hotande reglering. Ni kanske tappar intäkter, men ni vill vara långsiktiga hållbara aktör och då kan det vara värt att ta bort spelobjekt där det finns en hög risk, sade Ardalan Shekarabi från scenen.

Dersim Sylwan, Sverigechef på Kindred, säger att han tycker att det är bra att civilministern uppmuntrar branschen att ta egna initiativ, snarare än förbud.

– Vårt spelutbud speglar kundernas efterfrågan och önskemål och det är viktigt att behålla spelandet inom licenssystemet så inte spelarna vänder sig till operatörer utanför systemet till exempel, där vi inte kan säkerställa hur arbetet med spelansvar görs. Vi är, genom BOS, med i den nationella plattformen mot matchfixning och vi ser fram emot att fortsätta dialogen kring eventuellt riskabla spelobjekt där.

Resumé har även sökt Betsson och Bethard.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.