Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Minskad vinst för Bonnier Tidskrifter

Publicerad: 17 mars 2015, 15:14

Mats Carleson, vd Bonnier Tidskrifter.

Bonnier Tidskrifters vinst sjunker, men omsättningen ligger kvar på samma nivå som år 2013. Medarbetarna får nu bonus eftersom budgeten överträffades.


Ämnen i artikeln:

Bonnier TidskrifterMats Carleson

I fjol omsatte Bonnier Tidskrifter cirka en miljard kronor, enligt ett pressmeddelande. Det är på samma nivå som året innan. Däremot sjunker resultatet från ett plus på 89 miljoner kronor 2013 till 78 miljoner i fjol. En bidragande orsak är den svikande annonsmarknaden för print.

– Vi har haft ytterligare ett år med tuff annonsmarknad för magasinen och mot bakgrund av det tycker jag att vi har lyckats bra. Under året har våra totala prenumerationsintäkter dock ökat för första gången på flera år, säger Mats Carleson vd Bonnier Tidskrifter i en kommentar.

Enligt förlaget blev fjolårets resultat bättre än budget. Det som en konsekvens av ökade prenumerationsintäkter, växande kringaffärer och kostnadskontroll. Dessutom har de haft digitala framgångar, med en trafikökning på 35 procent räknat i unika besökare.

– Det är med glädje jag kan konstatera att Bonnier Tidskrifters anställda för andra året i rad får en personalbonus med marslönen, konstaterar Mats Carleson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.