Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Missförstånd bakom Veckorevyns PON-fällning

Publicerad: 26 februari 2013, 15:22

Veckorevyn fälls i PON.

Enligt chefredaktör Linda Öhrn beror missförståndet bakom PON-fällningen på dålig kommunikation. I framtiden kommer tidningen att skriva kontrakt med personer som inte medverkar i artiklar, men kan identifieras på bild.


Ämnen i artikeln:

VeckorevynLinda Öhrn

Den kvinnliga anmälaren exponerades på sexiga bilder i ett reportage om Zumba poledance, som publicerades i förra årets nummer nio av Veckorevyn.  

Den 29:e januari i år fälldes Veckorevyns reportage i Pressens Opinionsnämnd.

"Anmälaren hade sagt att hon skulle vidta åtgärder om bilder på henne publicerades. Hennes budskap hade inte gått att missförstå – och det fanns vittnen till det inträffade."

Enligt nämnden är sexualitet ett integritetskänsligt område och det åligger tidningen att försäkra sig om att de personer som lyfts fram i ett sådant sammanhang är införstådda med exponeringen.

Efter att Veckorevyn pratat med kvinnan ifråga trodde de att anmälaren kände sig tillfreds med biobiljetter som plåster på såren, att det var en överenskommelse de gjort. Enligt Linda Öhrn, chefredaktör för Veckorevyn, beror missförståndet på dålig kommunikation.
– Vi trodde inte att de som var där och tränade hade något emot att vara  med på bild. Informationen att hon inte ville vara med hann aldrig nå oss på redaktionen, innan tidningen gick i tryck. När det uppdagades att hon inte ville vara med såg vi över våra rutiner och pratade med våra fotografer och frilansare om det.

I framtiden kommer tidningen i förebyggande syfte att skriva kontrakt med personer som är med på bild, men inte medverkar i artikeln, personer som inte namnges men kan ändå kan  identifieras på bilder. Linda Öhrn accepterar Pressens opinionsnämnds beslut om klander av Veckorevyn.
– Det är viktigt att vi gör rätt för oss och ber om ursäkt. Nu blev det genom Pressens Opinionsnämnd. Hon vill också understryka att det hela berodde på ett missförstånd och att de inte haft något ont uppsåt.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

VeckorevynLinda Öhrn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.