Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Moderaterna använder Hédi Fried i annonser på Google – skyller på enskild medarbetare

Publicerad: 9 september 2022, 10:12

Ulf Kristersson tycker inte att han brutit några löften – och det vill Moderaterna kanske understryka med köpta annonser på Google, där man får intrycket av att Hédi Fried håller med om det.

Foto: Naina Helén Jåma/ Christine Olsson/TT

UPPDATERAD. Tidningen Dagens ETC avslöjar att Moderaterna köpt annonser på Google för att framställa det som att Ulf Kristersson inte alls brutit sitt tunga löfte till 98-åriga förintelseöverlevaren Hédi Fried.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaUlf KristerssonAnnonsNyheterETCValet 2022

– Han bedyrade att han aldrig, aldrig kommer gå med på något samröre med SD. Han lät mycket övertygande. Vi skildes åt i god vänskap, sade Fried i en intervju med Dagens Nyheter. 

Men löftet blev historia, och hölls inte av Ulf Kristersson, vet vi nu. Moderaterna med partiledaren i spetsen är helt transparenta med att de tänker sig ett partnerskap med Sverigedemokraterna.

ETC skriver att den första träffen vid en Google-sökning på ”Hédi Fried” till alldeles nyss var en köpt länk till en SvD-artikel från 2019, där Hédi Fried framstår som att stödja Kristerssons uttalanden. Det framgick tydligt att detta finansierats av Moderaterna.

– Jag har inte sett det själv, men spontant tycker jag att det är väldigt problematiskt hur mycket man använder överlevande i sin egen politiska vinnings syfte, säger Nina Tojzner, generalsekreterare för Judisk Ungdom till ETC. 

Pressavdelningen skickar ett uttalande via mejl:

– Det var ett beslut av en enskild medarbetare att köpa sökordet på Google. Det borde inte ha skett. Så fort vi blev uppmärksammade på detta så agerade vi omedelbart och stoppade det.

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.