Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Moderna Tidskrifter konkursmässigt

Publicerad: 2 augusti 2012, 13:40

Moderna Tidskrifter har ett negativt eget kapital på -3,6 miljoner kronor, och är registrerade hos Kronofogden för en skatteskuld på 316 000 kronor. Men allt går enligt plan, enligt förlaget. Och skatteskulden – som skulle ha varit betald den 17 juli – sägs vara reglerad. – Vi betalade den igår kväll, säger delägaren och vice vd:n Johan Möller.


Ämnen i artikeln:

EgoboostModerna Tidskrifter

Det ser kärvt ut för det unga förlaget Moderna Tidskifter, som bland annat ger ut Pappa Magazine och agerar säljbolag åt Egoboost. I deras första bokslut som sträcker sig från den 9 augusti 2010 till den 31 december 2011 framgår att bolaget är konkursmässigt.

Omsättningen uppgick under de 17 månaderna till 9,5 miljoner kronor, men förlaget gör en rörelseförlust på -3,5 miljoner kronor. Det egna kapitalet i företaget ligger på -3,6 miljoner kronor, vilket får revisorn att konstatera:  "Bolagets ekonomiska situation är sådan att ett betydande kapitaltillskott erfodras för att säkerställa den fortsatta driften".

Revisorn skriver också att han inte kan uttala sig om årsredovisningen har upprättats i enlighet med årsredovisningslagen eller ej. Han noterar brister i den interna kontrollen, samt att moms, avdragen skatt och arbetsgivaravgifter inte har redovisats i rätt tid eller med rätt belopp.  "Styrelsen och vd:n har där med inte fullgjort sina skyldigheter enligt aktiebolagslagen" konstaterar han.

Dessutom har Moderna Tidskrifter en skatteskuld hos Kronofogden som skulle ha varit betald den 17 juli på 316 000 kronor. Men enligt bolagets vice vd Johan Möller betalades den in igår kväll (tar runt 5 arbetsdagar innan det syns).   Han säger också att affärerna går enligt plan.  
– Vi har räknat med det här. Det tar tid att bygga upp ett nytt förlag. Vi har 2012 ut på oss att generera ihop kapital.

Johan Möller säger också att förlagets tidningar kommer att komma ut som planerat, och att de aldrig har missat en löneutbetalning. Under perioden har bolaget i genomsnitt 22 anställda och personalkostnader på 5,5 miljoner kronor.
– Den dagliga driften är säkerställd. Men nu gäller det att generera mer pengar än så för att betala av skulderna.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

EgoboostModerna Tidskrifter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.