Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Monark godkänner Daniel

Publicerad: 17 februari 2010, 15:20

Många är de som vill rida på sommarens prinsessbröllop. Nu ger sig även cykeltillverkaren Monark in i leken och döper en ny cykel till Daniel. Kampanjen innehåller Victorias kärlekssång till Daniel.


Bild från kampanjsajten.

Monark lanserar i vår nya treväxlade citycykeln Daniel i samma segment som sjuväxlade Sigvard.
– Monark är ett cykelvarumärke som bygger på gamla kunganamn, säger Robert Sumberesi på cykelfabrikanten Cycleurope.

Monark har sedan tidigare en cykelmodell som heter Victoria. Robert Sumbresi förnekar att lanseringen av Danielcykeln har med sommarens bröllop att göra.
– Vi hade börjat produktutvecklingen redan innan bröllopet annonserades, säger han och poängterar att Monark samtidigt lanserar en rad cyklar med andra namn.

Reklambyrån Ny reklam i Jönköping har gjort en viral kampanjsajt för Monark där besökarna kan skicka en film och en kärlekssång till andra människor. I pr-kampanjen gör de ett nummer av Victoria och Daniel och sommarens bröllop i och med att de gjort Victorias kärlekssång till Daniel.
– Sången finns i 200 olika versioner, med de vanligaste tjej- och  killnamnen. I kampanjen har vi valt att lyfta fram två av dem och vi fokuserar på kärlek och vårkänslor, säger Björn Johansson på Ny Reklam som gjort kampanjen.

Kampanjen har gått i olika webbforum; Facebook, Spotify, Bilddagboken och MSN. Samt spridits genom bloggar. Hittills har 24 000 personer lyssnat på Victorias kärlekssång till Daniel och 21 000 personer har gjort egna sånger till andra människor.

Enligt Robert Sumberesi har de inte frågat hovet om lov att använda kronprinsessans och hennes blivande mans namn i sin marknadsföring.
– Båda namnen är bland de 50 vanligaste namnen i Sverige. Det finns inga restriktioner när det gäller förnamn, säger han.

När kronprinsparet nu bjuder på sin kärlek i er kampanj: får de varsin cykel i bröllopspresent?
– Ja, det hoppas jag att vi får göra. Det vore fantastiskt om de ville ta emot det. Från en monark till en annan monark, säger Robert Sumberesi.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.