Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Monstruös kulturkrock" efter Bonniers USA-affär

Publicerad: 22 oktober 2008, 08:06

Den senaste tiden har en rad chefer på de magasin som Bonnier köpte i USA lämnat sina jobb. Enligt källor till New York Post uppstod en ”monstruös kulturkrock” när affären avslutades förra året.


För drygt ett år sedan köpte Bonnier 18 amerikanska tidskrifter från Time Warner. Köpet ska ha kostat Bonnier mer än 220 miljoner dollar. I paketet ingick tidskrifter som Parenting, Babytalk, Field & Stream och Ski Magazine. 

I början av året stod det klart att flera av tidskrifterna ska utgå ur Wal-Marts sortiment, vilket är ett stort bakslag för Bonnier. Wal-Mart står för runt en femtedel av all tidskriftsförsäljning i USA.

Problemen fortsätter för Bonnier. I en artikel i New York Posts nätupplaga med rubriken ”Souring on Swedes” beskrivs tiden efter Bonniers övertagande av tidskrifterna som en ”monstruös kulturkrock” som har gjort att flera tunga namn har lämnat sina tjänster.

Parenting-chefen Janet Chan var sist i raden, efter Sid Evans (Field & Stream), Dave DiBenedetto (Salt Water Sportsman) och Mark Peruzzi (Skiing). Tidigare har även Kendall Hamilton lämnat sin tjänst som chef på Ski Magazine.

I samband med köpet sa Jonas Bonnier att det inte skulle bli några större förändringar med Bonnier som ägare, men nu medger hans man i USA, Terry Snow, att inte alla är nöjda med förändringarna. Om 2008 säger han till New York Post:

– Alla kommer att få kämpa i år, även vi, men vi kommer att göra ett bättre resultat än 2007.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.