Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MTG:s chefstalang har lämnat koncernen

Publicerad: 7 mars 2008, 12:58

På Shortcuts lista över landets mest lovande kvinnliga chefer finns Hanna Renlund Westerberg på plats 18. Men hon är inte längre vd på MTG New Media. Hon lämnade MTG i december efter sex år inom koncernen.


Hanna Renlund Westerberg

Hanna Renlund Westerberg har varit en lovande talang inom MTG och har varit vd på Redaktörerna och fhäromåret blev hon vd på MTG New Media, som ZTV och Playahead sorterade under. Uppdraget i våras var att bygga ihop de två företagen efter MTG:s förvärv av Playahead. Hanna Renlund Westerberg blev mammaledig i somras och nu står det klart att hon inte kommer att återvända till MTG.

– Det var något som växte under tiden jag var mammaledig, säger Hanna Renlund Westerberg till Resume.se.

– Jag kände att förutsättningarna ändrades och jag skulle inte komma tillbaka med samma engagemang. Då valde jag att testa något nytt, säger hon.

Enligt uppgifter till Resume.se bortmanövrerades Hanna Renlund Westerberg av ledningen på MTG. I november blev det klart att MTG New Media skulle sorteras under det nya affärsområdet Online, där ZTV och Playahead ingår tillsammans med bland annat CDON och Bet24. Anders Nilsson blev affärsområdeschef och nu rapporterar vd-arna för ZTV och Playahead direkt till Anders Nilsson. Det finns inte längre någon vd-post för New Media. Men Bert Willborg, presstalesman för MTG, säger att detta är en lösning som blev klar efter att Hanna Renlund Westerberg sa upp sig, och förnekar att hon skulle ha lämnat företaget för att hon blev överflödig. Även Hanna Renlund Westerberg betonar starkt att det inte är någon dålig stämning mellan henne och MTG som skiljs som vänner.

– Jag kanske kommer tillbaka dit i framtiden om tillfälle dyker upp.

Vad vill du göra senare?
– Det är inget jag vill tala om i media innan det är klart.

På Shortcut säger man om placeringen på listan att det är chefer under 2007 som är med, och att det är ett korrfel som gjort att hon presenteras som vd på New Media trots att hon inte längre jobbar på MTG.

MTG skickade i morse ut en pressrelease där man uppmärksammade Anna Eckerse Svenssons topplacering på listan. Men man nämnde inte Renlund Westerberg i sammanhanget. De två har tidigare presenterats som stjärnskott inom MTG och för två år sedan gick man ut med en pressrelease när Eckerse Svensson, Renlund Westerberg och Caroline Karlsson fick toppositioner inom MTG. I dag är det bara Eckerse Svensson som arbetar kvar inom koncernen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.