Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MTG tappar radiolicens

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

MTG:s norska radiokanal P4 tappar sin licens att sända nationellt i Norge. Vid slutet av 2003 tar en konkurrerande reklamradiokanal över licensen.


Strax innan jul meddelade det norska kulturdepartementet att reklamradiokanalen P4 förlorar sitt sändningstillstånd vid slutet av 2003. Kanalen startades av Jan Stenbeck och har sänt radio i Norge i tio år. Licensen tilldelas istället den norska radiokanalen Kanal 4.- Det här betyder att ministern med ett enda penndrag kastar 100 anställda och deras familjer ut i arbetslöshet. Detta är den största politiska skandalen i nyare tid, konstaterade P4:s vd Rune Brynhildsen.Han fick medhåll av MTG:s vd Hans Holger Albrecht:- Vi delar P4:s syn att detta är ett märkligt beslut. Vi stödjer helt P4:s krav på att få en full förklaring till beslutet från både kulturdepartementet och regeringen, samt att få beslutet prövat i domstol, säger Hans-Holger Albrecht, VD och koncernchef för MTG.MTG äger 33 procent av P4. P4 har aviserat en miljardstämning mot norska staten och kräver en oberoende granskning av beslutet.- Vi kan inte ta hänsyn till att de anställda blir arbetslösa. Vi valde det kulturellt mest ambitiösa alternativet, säger den norska kulturministern Valgerd Svarstad Haugland.

Andreas Johansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.