Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MTG visar rekordsiffror

Publicerad: 21 juli 2010, 11:39

Resultatet landade på 697 miljoner kronor det andra kvartalet 2010 – en ökning före skatt med 23 procent


Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Hans-Holger Albrecht, koncernchef hos MTG: Foto: Pressbild.

Det går bra för MTG. Bolaget, som bland annat äger TV3 och TV6, kom idag med sin kvartalsrapport som visar på en stark tillväxt inom många områden. Det skandinaviska fri-tv segmentet är det stora glädjeämnet med sina 13 procent i ökad försäljning. Ökad efterfrågan på tv-reklam bidrog till att intäkterna för segmentet landade på 1,16 (0,98) miljarder kronor.

– De marknadsmässiga villkoren förbättras och vi siktar på att ta fler publik- och marknadsandelar, säger MTG:s koncernchef Hans-Holger Albrecht i kvartalsrapporten.

Den totala försäljningen ökade med åtta procent och hamnade på 3,87 (3,58) miljarder kronor.

Bäst gick det för online-segmentet med sin tillväxt på 25 procent och sin försäljning på 615 (490) miljoner kronor. Men bolaget ser nu över möjligheterna att sälja internethandelsbolaget Cdon.

– Vi fortsätter även att arbeta mot en avknoppning av Cdon group, vår nordiska verksamhet för internethandel, och en utdelning av den till våra aktieägare under det fjärde kvartalet, säger Hans-Holger Albrecht i kvartalsrapporten.

Även om alla bolagets verksamheter kan visa upp ett ökat rörelseresultat under det andra kvartalet, finns det visst smolk i bägaren.

MTG:s fri-tv på tillväxtmarknaderna, som främst återfinns i Östeuropa, backade med fem procent jämfört med föregående år. Dessutom backade produktionsbolaget Modern Studios med 15 procent.

Totalt landar dock vinsten efter skatt på 522 (436) miljoner kronor.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.