Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MTV säljer Gladiatorerna till Danmark

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

MTV Produktion producerar Gladiatorerna för danska TV3 och satsar nu på att föra ut tv-serien till fler europeiska länder.


Nu ska danskarna få en dos av den svenska tittarsuccén Gladiatorerna. MTV Produktion ska, med start i januari i år, producera 13 nya avsnitt för TV3 i Danmark. Inspelningarna kommer att göras på Jylland och programmet sänds våren 2003.MTV har de internationella rättigheterna till Gladiatorerna och till inspelningarna i Danmark väntas representanter från andra europeiska bolag.- Det här är bara början. Nu ska vi ta Gladiatorerna utomlands. Vi sitter i diskussioner med Tyskland, Benelux och Ryssland, säger Olle Langenius, vd för MTV produktion.De danska Gladiatorerna är en av tre stora beställningar som nyligen blivit klara för MTV Produktion. Bolaget ska även producera SVT:s underhållningsprogram "Upp till bevis" för femte året i rad. För den norska televisionens räkning producerar MTV det populära och konsumentinriktade programmet "TV2 hjälper dig". Det sammanlagda värdet för det tre produktionerna beräknas till 30 miljoner svenska kronor.

Jessica Claesson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.