lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mystiskt brev skakar Svensk Damtidning

Publicerad: 14 mars 2011, 15:50

Ett brev till Allers ledning, med signaturen "Representanter från redaktionen”, kräver chefredaktören Karin Lennmors avgång på Svensk Damtidning. Hon anklagas för mobbning av medarbetarna och fusk med företagets pengar. Ännu vet ingen vem som skickat brevet som även postats till företagshälsovården, Journalistförbundet, Resumé och Hovets presstjänst. – Vi är chockade och mycket förvånade. Brevet innehåller starka påhopp mot vår chef och det känns olustigt. Det känns som om någon vill skada tidningen, säger Tina Palm, fackklubbsrepresentant på Svensk Damtidning.

Ämnen i artikeln:

Karin LennmorSvensk Damtidning

MH

Magnus Helander


Karin Lennmor, chefredaktör på Svensk Damtidning. Foto: Andreas Rågsjö Thorell.

”Tidningens chefredaktör, Karin Lennmor, kan inte få sitta kvar som chef längre. Hon mobbar, kör med härskartekniker och uppför sig på ett oetiskt sätt. Vi ser också att hon skor sig på företagets bekostnad och fuskar med kvitton och inköp”.

Så inleds brevet, undertecknat av ”Representanter från redaktionen”, till Allers ledning.

Brevet, som innehåller en rad personliga påhopp på Karin Lennmor, har också skickats som kopia till Resumé och ska dessutom ha skickats till företagshälsovården och Hovets presstjänst.

I brevet beskrivs Karin Lennmor även som inkompetent. Det påstås också att flera på tidningen har gått hos psykolog och att vissa äter antidepressiv medicin på grund av Lennmors ”mobbning”.

”Många blir så illa behandlade att de gråter och sjukskriver sig”, står det bland annat.

”Ni måste göra något. Vi orkar inte längre – det är ohållbart. Låt inte Karin vara kvar på tidningen”, avslutas brevet undertecknat ”Representanter från redaktionen”.

Karin Lennmor har suttit i möten hela dagen. Hon har lovat att återkomma med en kommentar, men det senaste budet är att hon inte kommer att höra av sig i dag.

Brevet har i dag diskuterats internt på tidningen. Ingen vet ännu vem som skrivit det och stämningen är tryckt.

– Vi har sett brevet här uppe på redaktionen och vi är chockade. Avsändaren får det att framstå som om detta är något vi alla står bakom. Så är inte fallet. Vi vänder oss starkt emot påhoppen som riktas mot vår chef Karin Lennmor och det anonyma tillvägagångssättet.Vi kan inte alls stå bakom det som står i brevet. Vi står bakom Karin Lennmor till hundra procent, säger Tina Palm, grafisk formgivare och SJF-klubbens representant på Svensk Damtidning.

– Det är ett mystiskt brev som gör att alla blir misstänkliggjorda och det är mycket olustigt och tråkigt.

Vad händer nu?
– Vi måste få smälta det här, alla är väldigt förvånade och det känns som någon vill skada tidningen. Det känns också som ett väldigt fegt agerande om man vill åstadkomma förändring.

Tina Palm känner inte till något missnöje eller oegentligheter.

– Det är en jättebra arbetsplats och folk trivs bra här med Karin som chef, säger Tina Palm.

Karin Lennmor kommenterar brevet – ny artikel 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev