Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"När det svänger är det kul att vara vd"

Publicerad: 26 mars 2008, 10:05

Den 28 maj utser Resumé de 499 bästa & mäktigaste i medie- och marknadskommunikationsbranschen. Varje dag intervjuas en av de nominerade. I dag är det Joakim Brinkenberg, vd och projektledare på ANR BBDO.


Joakim Brinkenberg.

Du kombinerar rollen som vd och projektledare, hur går det att balansera de två?
– Det är en samvetsfråga du ställer nu egentligen. Jag tror att som alla i den här rollen att man egentligen borde fråga de runtomkring mig hur jag lyckas. Men för min egen del är det ofta att man har dåligt samvete, framför allt internt för att man ofta prioriterar kunderna. Det kan leda till frustration i den aktuella arbetsgruppen. Så känner man om man ska vara ärlig.

Varför har du båda roller?
– Jag tycker att det är viktigt att vara delaktig i verksamheten och i jobben. Det gör att jag får en bättre känsla för vad som är på gång vilket gör mig till en bättre vd. Det funkar eftersom vi inte är gigantiska, cirka 50 personer. Om vi blir större kanske vi kommer att resonera på ett annat sätt.

Vad gör dig till en bra projektledare?
– För det första att jag var reklamköpare innan jag började på reklambyrå. Jag vet hur en vanlig dag ser ut för dem och vilken hänsyn man måste ta. Det har jag haft med mig. Sedan har jag lärt mig att förstå bra reklam och kraften av bra reklam genom att arbeta med så duktiga människor. Det är skönt att ha de två delarna, för jag vet numera när vi är något bra på spåret och jag vet hur man ska få kunden att förstå det.

Vad är du mest nöjd med av det du har gjort under det senaste året?
– Som projektledare är jag nöjd med att vi har fått en ovan reklamköpare som IFK Göteborg att våga göra annorlunda reklam. Det har varit kul att de vågar ta risker. Som vd är jag nöjd med att vi har rekryterat så duktiga personer och att vi har fått en bättre tydlighet över vad vi ska göra varje dag på jobbet. Det känner man, samspelet och att det svänger lite.

Jag gillar den liknelsen, att det svänger lite…
– Ja, det är ju så att om det inte svänger så tyder på att man inte är kompatibla och man är ensam som vd. När det svänger är det kul att vara vd.

Ni är speciellt duktiga på dr, hur kommer det sig?
– Jag tror att det ena har lett till det andra. När man väl börjar göra bra saker för en kund är det väldigt enkelt att ta med det tänket till nästa kund. Och plötsligt gör vi mer dr än andra byråer trots att vi inte är en dr-byrå. Det har ofta gett resultat för kunden plus att de verkligen gillar det.

Vilka är målsättningarna för i år?
– Vi kommer att växa det här året. Det är solklart, vi kommer att få en tillväxt på 20, 25 procent. Sedan vill vi gärna ha en till stor etablerad kund och fortsätta vår kreativa utveckling. Det låter enkelt, men det ska vara enkelt.

Hur känns det att vara nominerad?
– Det är alltid roligt. En kul bekräftelse på att det man gör är bra.

På vilken plats skulle du placera dig själv på listan?
– Ja, kanske topp 10 i min kategori.

Se alla nominerade och nominera din kandidat

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.