Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nätattacken mot LO

Publicerad: 19 augusti 2010, 11:27

Folkpartiets ungdomsförbund LUF står bakom den virala kampanjen mot LO. Syftet: att göra fackförbundets medlemmar upprörda.


LUF:s variant på LO:s affischer.

Sverigekanbattre.nu är sajten som visar en variant av LO:s valkampanj. Affischen pryds av Wanja Lundby-Wedin med texten ”Helsjukt”.

Någon avsändare går inte att finna, men Resume.se kan berätta att det är två medlemmar i det liberala ungdomsförbundet LUF och nätverket Liberati som är upphovsmakare.

– Det är två killar i vår organisation, men de vill inte gå ut med vilka de är, säger Erik Åslin, kanslichef och pressansvarig på LUF.

Men att Folkpartiets ungdomsförbund står bakom budskapet är inget att hymla med.

–  Syftet är att  visa på det sjuka i LO:s organisation där man helt skiter i sina medlemmar och  går över lik för Socialdemokraternas skull. Faktum är att hälften av LO:s medlemmar inte röster på partiet, säger Erik Åslin.

Hos LO tycker man inte att budskapet stämmer överrens med verkligheten. Att de stöder Socialdemokraterna är ett beslut som togs vid fackförbundets kongress, enligt Marie Linder, kommunikationschef.

– Det är våra medlemmar som har drabbats hårdast av regeringens politik. Dessutom är vi öppna och ärliga med vårt stöd till skillnad från vissa andra organisationer, säger hon.

Tanken är att LUF:s variant av LO-kampanjen ska spridas viralt. Några särskilda marknadsföringsinsatser är inte aktuella.

Känner Folkpartiet till den här kampanjen?

– Nej, det gör de inte, säger Erik Åslin.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.