Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nationaldagen på Skansen visas i TV4

Publicerad: 25 november 2008, 20:17

Det traditionella firandet av Nationaldagen på Skansen kommer att visas i TV4 nästa år.
Därmed tappar SVT tv-klassiker som brukar locka en stor publik.
Men SVT tänker fortsätta satsa på en bred tv-sändning även nästa år.


Vid nationaldagsfirandet i år lockade SVT:s sändning 670 000 tittare. Det var den högsta tittarsiffran som någon kanal nådde under dagen. Men från och med nästa år tar TV4 över sändningarna.
– Vi fick en förfrågan om vi var intresserade av att ta över sändningarna och de gillade uppenbarligen vårt upplägg, säger Peter Lindström, kanal- och tablådirektör, TV4-Gruppen.

TV4 tittar nu på hur de ska lägga upp sändningen. Förutom timmen från själva firandet undersöks andra program.
– Vi har tittat lirte på att använda våra lokala stationer för att spegla firandet ute i landet. Men inget är klart ännu.

Vad har ni för förhoppningar på sändningen?

– Det är klart att vi hoppas på att locka en bred och stor publik.

På SVT kommer man att fortsätta fira nationaldagen.
–  Nationaldagsfirandet är till skillnad från Nobel inget man kan köpa ensamrätten till. Att TV4 tar över Nationaldagskommittens flaggöverlämnande på Skansen ser inte jag som ett stort problem. Detta öppnar möjligheter för oss att genomföra ett nytt och modernt nationaldagsfirande i SVT. Vi har för avsikt att satsa på ett stort, folkligt och kungligt nationaldagsfirande i hela Sverige säger Martin Österdahl, programbeställare på SVT.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.