Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nazistmusiken kostar Spotify sponsor

Publicerad: 21 december 2010, 10:27

Kampsångerna som sjöngs när nazisterna tog makten i Tyskland på 30-talet finns på Spotify. Efter att Expressen börjat skriva om det hoppar Nespresso nu av som sponsor. – Vårt jobb är att förse användarna med så mycket av världens lagligt tillgängliga musik som möjligt och inte att bestämma vad folk ska lyssna till, säger Spotifys informationschef Tim Butcher till Expressen.


En sökning på exempelvis ”SS Schutzstaffel” ger tillgång till nazisternas marscher och kampsånger från deras regeringstid i Tyskland. Där har många av de här sångerna varit olagliga sedan andra världskrigets slut.

Expressen har uppmärksammat detta faktum tidigare och Spotify har meddelat att de inte tänker ta bort musik så länge som den inte är uttryckligt kriminell att sprida.

Sofie Grant som är presschef på Spotify säger att de inte ”censurerar”.

Efter uppmärksamheten meddelar nu sponsorn Nespresso att de bryter samarbetet med Spotify.

– Det finns risk för att vår reklam visas i samband med musik som är stötande, säger Kristen Hovland nordenchef för Nespresso till Norska TV2.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.