Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nedskärningar på Arbetsförmedlingens kommunikationsavdelning

Publicerad: 30 januari 2019, 12:47

Arbetsförmedlingens kommunikationsavdelning har fått ett besparingskrav på sex miljoner kronor. Huvuddelen av besparingarna kommer att ske genom att dra ned på personal.


Ämnen i artikeln:

Arbetsförmedlingen

I förmiddags stod det klart att 4 500 anställda kommer att tvingas gå från Arbetsförmedlingen. En avdelning som inte kommer att påverkas av storvarslet är kommunikationsavdelningen, som trots det tvingas till besparingar.

Mikael Hvinlund, kommunikationsdirektör på Arbetsförmedlingen, fick beskedet om besparingskraven redan i maj 2018 och informerade sina anställda förra tisdagen. Totalt rör det sig om besparingar på sex miljoner kronor, pengar som i huvudsak kommer sparas genom att skära ned avdelningen med nio tjänster. I nuläget har Arbetsförmedlingens kommunikationsavdelning cirka 80 anställda med en personalbudget på 62 miljoner kronor.

– Personalkostnaderna är i princip det enda område där jag har möjlighet att spara, säger Mikael Hvinlund. Vi ser även över eventuella vakanser där det finns en chans att vi inte ersätter dem.

Mikael Hvinlunds förhopping är att man kan inleda samtal med facket i slutet av februari.

Förra året uppmärksammades Arbetsförmedlingen för kampanjen "Gör plats!" som lyfte funktionsnedsattas situation på arbetsmarknaden. Kampanjen, som var ett resultat från ett regeringsuppdrag med dedikerade pengar, kommer att fortsätta under 2019.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Arbetsförmedlingen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.