torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nedskärningar på Making Waves – vd:n Cecilia Bernard har lämnat

Publicerad: 14 oktober 2019, 12:48

Cecilia Bernard har lämnat vd-rollen på Making Waves efter cirka två år.

Foto: Andreas Elgstrand

NoA gör förändringar inom den svenska delen av Making Waves som berör 13 fasta tjänster och ett antal provanställningar. I augusti lämnade även byråns vd Cecilia Bernard sin roll.

Ämnen i artikeln:

Petronella PanérusThe North AllianceB-ReelCecilia Bernard

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Affärsutvecklingsbyrån Making Waves köptes upp 2014 av The North Alliance (NoA) och slogs i maj 2016 ihop med digitalbyrån Nansen. Ett år senare gick byrån ihop med NoA-byrån Great Works.

Under det senaste året har Making Waves befunnit sig i en stark tillväxtperiod med rekryteringar av ett stort antal medarbetare i olika gångar från bland annat Nord DDB, Seventy och Accenture. Mellan 2017 och 2018 ökade omsättningen med 11 procent för att landa på 127,5 miljoner kronor.

2017 rekryterades Cecilia Bernard från rollen som managing director på B-Reel och blev vd på Making Waves. När Resumé träffade henne för en helgintervju våren 2018 sade hon bland annat:

– Making Waves har jätteduktiga utvecklare, briljanta strateger och rådgivare. Men avdelningen för användarupplevelsen, alltså kundresan, är för liten. Jag jobbar mycket med att stärka den delen, bland annat genom många nyrekryteringar av ux-designers. När vi har stärkt det erbjudandet så kommer det att fungera som en brygga mellan de två. Då kommer vi att bli ännu vassare på att bygga strategiska case med stark användarupplevelse.

Nu kan Resumé berätta att NoA gör nedskärningar inom den svenska delen av Making Waves som innebär att 13 fast anställda personer får lämna samt att ett antal provanställningar avslutas. Samtidigt har Cecilia Bernard lämnat sin tjänst som vd, enligt NoA:s Sverigechef Petronella Panerus slutade hon på egen begäran i augusti. Per Bruun som varit COO i NoA är sedan dess tf vd.

– Det stämmer att vi gör förändringar inom den svenska delen av Making Waves. Förändringarna är ett resultat av att vi dels ser var de olika byråerna inom NoA överlappar varandra, både nationellt och internationellt, dels har tittat på hur vi tror att efterfrågan kommer att utvecklas framöver. Processen började egentligen i och med att alla svenska byråer flyttade in under ett tak i våras och som jag nämnt tidigare, men i praktiken påbörjades förändringsarbetet nu efter sommaren, säger Petronella Panerus i ett mejl till Resumé.

– Svenska delen av Making Waves kommer nu att arbeta mer på samma sätt som sina internationella systerbyråer, med ett tydligt erbjudande inom UX och tech, där vi stöttar kundernas tillväxt inom digitala tjänster och plattformar. De delar som har varit mer fokuserade på kreativ affärsutveckling förs över till andra delar av NoA Sverige, fortsätter hon.

Förhandlingar med facket är avklarade och Making Waves Sverige har efter förändringen cirka 50 medarbetare.

I början på oktober kunde Resumé berätta att NoA lägger ned retailbyrån Kicker Stockholm, som tidigare gick under namnet Promenad. Totalt drabbas 15 personer av nedläggningen. Förra året avvecklade NoA även verksamheten i Round & Round.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev