Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Neo lägger ner

Publicerad: 21 september 2015, 06:38

Det liberala magasinet Neo går i graven efter tio år. "Neo är ett barn av pappersåldern och det är rätt att låta den sluta på det sättet" menar chefredaktören Paulina Neuding.


Ämnen i artikeln:

NeoPaulina Neuding

Efter tio år kommer magasinet Neo att upphöra under hösten. Orsaken är vikande intäkter och bistra prognoser för framtiden, skriver chefredaktören Paulina Neuding i en bloggpost.

"Vi driver en påkostad, designad pappersprodukt i en digital tidsålder, och vi har gjort det på lånad tid. Magasinet Neo har hittat sina läsare och sin plats i medielandskapet, men vi har inte i tillräcklig utsträckning lyckats hitta prenumeranter och annonsörer. Till slut har kalkylen blivit ohållbar. 2015 är Neos tionde år, men det kommer att få bli tidningens sista. Alternativen, som vi har vänt och vridit på det senaste året, hade inneburit en så kraftigt nedskalad produkt att det inte skulle vara Magasinet Neo längre".

Neo startades 2006 av Sofia Nerbrand och Nicklas Lundblad. I dag är Andreas Ericson vd för tidskriften.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

NeoPaulina Neuding

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News