Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nerikes Allehanda köper två konkurrenter

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Nerikes Allehanda köper sina regionskonkurrenter Nya Örebrokuriren och Karlskoga Kurirren. Köpet innebär att Nerikes Allehanda-koncernen blir enda utgivare av dagstidning i Örebro.


- De affärsmässiga fördelarna i förvärvet är de skalfördelar som kan uppnås gällande ekonomi, administration, it, personal och prenumeration, säger Nerikes Allehandas koncernchef Hans Lartén i ett pressmeddelande.Nya Örebrokuriren har i dag en upplaga på 3 100 exemplar och är en kraftigt blödande tidning. Tidningens styrelseordförande Sara Sjöborg Wik uppger att en försäljning var enda chansen för tidningen att överleva. Nerikes Allehanda kommer att skjuta till fyra miljoner kronor till verksamheten föra att få stopp på det värsta blodflödet. Karlskoga Kurirens upplaga uppgår till 5 600 exemplar. Nerikes Allehanda säger att de planera att driva båda redaktionerna vidare fristående från dess egen. Efter köpen innehåller koncernen nu fem dagstidningar - Nerikes Allehanda, Nya Örebrokuriren, Karlskoga Kuriren, Motala Tidning och Bergslagsposten.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.