Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Netflix rekryterar ny marknadsdirektör från BBC

Publicerad: 12 juli 2019, 11:34

Jackie Lee-Joe är ny marknadsdirektör på streamingjätten Netlix.

Foto: BBC

Med Jackie Lee-Joe som ny marknadsdirektör ska Netflix möta den allt större konkurrensen på den globala streamingmarknaden. Hon kommer närmast från samma roll på BBC.


Ämnen i artikeln:

BBCNetflixSkype

Jackie Lee-Joe har sedan 2015 varit marknadschef på BBC Studios, dit hon kom från Skype. Hos BBC hade hon ansvar för att säkerställa att bolagets globala marknadsföring höll ihop världen över och låg i linje med bolagets public service-riktlinjer.

Nu har Jackie Lee-Joe utsetts till ny marknadsdirektör på Netflix, med uppdraget att framhäva streamingjättens originalinnehåll och möta den allt större konkurrensen på den globala streamingmarknaden. Det skriver The Drum. 

Hon tillträder sin roll i september och efterträder Kelly Bennett som går i pension.

– Jackie är verkligen en säregen tänkare med en mängd erfarenheter från ett globalt plan, vilket gör henne till vår perfekta marknadsdirektör. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med henne för att framhäva vårt varumärke och vårt originalinnehåll på nya och kreativa sätt inför våra medlemmar världen över, säger Ted Sarandos, innehållschef på Netflix.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

BBCNetflixSkype

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.