Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Netflix startar egen ”pålitlig” nyhetssajt – kritiseras

Publicerad: 5 januari 2022, 13:02

Skärmdump från Netflix artikel om filmen ”Don't Look Up!”.

Foto: Tudum

Netflix har startat sin egen nyhetssajt om streamingjättens eget innehåll. Sajten ”Tudum” beskrivs som tittarnas sajt för bakom kulisserna-nyheter från ”en trovärdig källa” – Netflix själva.


Ämnen i artikeln:

NetflixStreaming

Netflix rullade tyst ut nyhetssajten Tudum i slutet på förra året. Där kan man läsa senaste säsongen av The Witcher, astronomen som låg bakom Jennifer Lawrence rollfigur i Don’t Look Up! och en åsiktstext om varför filmen är en ”perfekt satir” och en blinkning till politiker och mänskligheten oförmåga att göra något åt klimatförändringar.

Netflix beskriver sin nyhetssajt som en ”pålitlig källa” till information där man kan titta på bakom kulisserna-material och ta del av intervjuer med stjärnorna i deras egenproducerade serier.

”Stryker sina kreatörer medhårs”

Just texten om Leonardo DiCaprio senaste storfilm Don’t Look Up! har väckt ilska hos Dagens Nyheters skribent Jacob Lundström. När recensenter inte gav filmen det beröm dess fanskara anser att den förtjänar anklagades de för att inte förstå ”poängen”.

”Vilken tur då att McKay – en uppburen filmmakare med full stjärntillgång – har Netflix i sin ringhörna. Den nylanserade sajten Tudum ser vid en första anblick ut som ordinarie journalistik. Det är den inte”, skriver han i en krönika och fortsätter:

”Världens mäktigaste strömningsaktör startar en egen filmbevakning som stryker sina kreatörer medhårs låter onekligen som en nedslående berättelse om vår tid. Låt oss kalla det perfekt satir.”

 

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

NetflixStreaming

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.