Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

New Land slår upp dörrarna i Storbritannien

Publicerad: 17 september 2019, 12:43

Med produktioner som "The E.V.A Initiative", "Moments" och "Like a Lady" är New Land har New Land de senaste åren varit ett av Skandinaviens mest framgångsrika produktionsbolag. Nu öppnar man upp i London.


Ämnen i artikeln:

New Land

New Land grundades 2014 av regissörerna Gustav Johansson och Erik Torell. Bolaget och regissörerna fick snabbt möjligheten att jobba på prestigefyllda projekt som Volvos "Vintersaga" och "805 Million Names" som gjordes i samarbete med World Food Programme och Zlatan Ibrahimovic.

Sedan dess har produktionsbolaget utökat sin verksamhet till Danmark och knytit till sig hyllade reklamfilmsregissörer som Laerke Herthoni och Sheila Johansson. Samtidigt har bolaget fullkomligt överrösts med priser på Roygalan, i Guldägget och i Cannes Lions.

Nu öppnar man upp dörrarna till ett kontor i London. Kontoret kommer att ledas av Trine Pillay, tidigare executive producer på Smuggler London.

– Vi är stolta över att vårt regissörsstall består av lika delar män som kvinnor, det har varit en stor del i New Lands kreativa framgångar. En så fräsch och framåtlutad inställning har alltid lockat mig och jag är överlycklig att kunna lansera New Land i London, säger Trine Pillay i ett pressmeddelande.

– Det känns spännande att ta New Lands känsla för design till London. Det tillsammans med vår demokratiska approach och starka fokus på hantverk i kombination med den brittiska marknadens mod tror jag kommer resultera i en hög kreativ nivå, säger Gustav Johansson i ett pressmeddelande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

New Land

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.