Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nicole Kavander: ”Man kände elektriciteten i luften”

Publicerad: 22 juli 2020, 11:21

Nicole Kavander är medgrundare till mångfaldsnätverket All of us och business director på Another State.

Nicole Kavander går på bootcamp, besöker landställen och tipsar om picknick vid Solna strand. Här är hennes sommar.


Ämnen i artikeln:

Nicole KavanderSommar

Vad gör du i sommar?
– Det blir besök på lite landställen med nära familj och vänner men mestadels häng i Solna där jag bor. Signade upp för ett bootcamp hela juni och juli för att investera lite i mig själv och hålla bra rutiner över sommaren - en bonus att man blir lite mer fit också!

Vad läser du?
– Hood Feminism av Mikki Kendall och Slumpens barn av Amat Levin står näst på tur. 

Vilket är ditt bästa sommartips för personer i branschen?
– Passa på att ta tid för självreflektion och vidareutveckling. Det har varit en tuff vår med många förändringar och ögonöppnare och jag hoppas man tar denna tid till att fördjupa sig i antirasism och vilka praktiska åtgärder man kan ta som individ men också som byrå eller företag i branschen. 

Något smultronställe du vill tipsa om?
– Solna strand är en liten pärla för bad och picknick där man enkelt kan hålla distans men ändå njuta av sommaren. 

Hur har den här våren påverkat dig som yrkesperson?
– Denna vår har definitivt gjort att man reflekterat och omvärderat mycket och för min del har det förstärkt både min vilja och målsättning – att bidra till en positiv förändring i vår bransch. 

Vilket är ditt mest minnesvärda ögonblick från den här våren?
– Utan tvekan, Black lives matter-demonstrationen på Sergels torg. Man kände elektriciteten i luften och känslan av att det är annorlunda denna gång.

Hur hoppas du att coronakrisen påverkar branschen på längre sikt?
– Jag hoppas att vår bransch har fått ett rejält uppvaknande och inser vilket ansvar och den makt vi har när det gäller kommunikation och samhällskritisk information. Fler perspektiv och representation är essentiellt för att inte missa människor i vårt samhälle – denna kris har verkligen bevisat detta svart på vitt och jag hoppas att man börjar arbeta med åtgärder både kort- och långsiktigt.  

Vad är din målsättning inför hösten? 
– Det arbete vi gör med All of us är viktigare än någonsin och det kommer även ligga ett stort fokus på att följa upp på uppropet ‘A Call for Change’ från oss afrosvenskar i de kreativa branscherna. Jag kommer även att vara kursansvarig för ‘Strategiskt kommunikationsarbete’ på Berghs så där är målet att ta in nya perspektiv och spännande gästföreläsare från branschen både här och internationellt.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nicole KavanderSommar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.