Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Niklas Turner Olovzon: "Lever barndomssommar och säljer in debutroman"

Publicerad: 26 juli 2019, 08:52

Niklas Turner Olovzon, grundare och vd på brand emotion-byrån Passion Lab.

Foto: Press

Passion Labs grundare Niklas Turner Olovzon bearbetar sin roman mot förlag, använder sommarlovet till storhetsvansinne och lyssnar på skämmiga powerballader.


Ämnen i artikeln:

Niklas Turner OlovzonSommarPassion Lab

Vad gör du i sommar?
– Är på grönbete med familjen på landet vid Siljans strand. Älskar ”måndag hela veckan”-semestrar där varje dag är nästan exakt likadan och som därmed, precis som barndomens sommarlov, blir till synes evighetslånga. Förra sommaren spenderade jag och min fru en månad på Karolinska, då vår lille son var en hårsmån ifrån att dö i en helt ofattbar hissolycka – så denna sommar är vi bara tacksamma för allt. Nu bearbetar jag även min debutroman mot förlag, och skriver samtidigt på nästa manus. Och ramar in semestern på Lollapalooza och Way Out West.

Vad är det för roman?
– En skrämmande aktuell spänningsroman, med fyra sammanvävda berättelser som skildrar var sin årstid och (dysfunktionell) man. Arbetstiteln är ”Herrgården”. Är ödmjuk debutant, men redan första förlaget har visat intresse – så nu hoppas jag på huggsexa, haha.

Vad läser du i hängmattan?
Naomi Aldermans ”Makten” – spännande skildring av en matriarkal revolution. Hoppas även på att täppa till någon lucka i min ambition att checka av samtliga Stephen Kings verk. Som sagt, målet är barndomssommar, och då har facklitteratur ingen plats.

Vad lyssnar du på?
– Musik! Patetiskt nostalgiska spellistor med skämmiga powerballader, och förhoppningsvis något nytt. Ett par sommarprat, även om dramaturgin hos de flesta numera tyvärr känns formstöpt. Även poddar kopplas bort just nu.

Hur mycket hänger du med i vad som händer i kommunikationsbranschen under sommaren?
– Händer det nåt? Visst, går väl tvångsmässigt in på Resumé, men klurar istället helst på banbrytande sätt att förändra branschen till hösten. Storhetsvansinne får ha plats på sommarlovet.

Vad ser du mest fram emot i höst?
– Passion Lab rider på en vacker regnbåge just nu, och därmed ska det bli kul att ta fram nya idéer för nya kunder tillsammans med nya kollegor. Att få möta nya hjärnor kan likna förälskelse. Sedan hoppas jag få ligga i soffan så mycket som möjligt, med en nyfödd bebis på armen. Det är kärlek.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.