måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

NK:s julskyltning är här – hustomtar kommer till liv

Publicerad: 22 november 2022, 12:35

I varje fönster får besökarna en stämningsfull inblick i hur NK:s hustomtar förbereder sig inför julen. Foto: Dan Sjunnesson

I årets julskyltning ”Varuhustomtarnas magiska jul” har NK:s hustomtar tagit plats och kommer till liv med hjälp av digitala hantverk. Besökarna får bland annat möta Beautytomten, Boktomten och Bageritomten.

Ämnen i artikeln:

NyheterNKJul

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


I söndags avtäcktes NK:s årliga julskyltning i Stockholm och Göteborg. Tillsammans med den kreativa studion Ray Atelier och den digitala byrån PXLFLD har NK skapat fönsterkreationer med teknik och digitala lösningar som inte använts i tidigare års julskyltningar. 

I varje fönster får besökarna en stämningsfull inblick i hur NK:s hustomtar förbereder sig inför julen. Besökarna kommer få möta Inslagstomten som förbereder alla paket som ska läggas under granen, Beautytomten som florerar bland sminktrender och Leksakstomten som väljer ut hårda klappar till alla barnen. I Boktomtens fönster ser tomten till att alla har böcker och sagor att läsa i jul, hos Fashiontomten testas outfits och hos Bageritomten får besökarna se julstöket i köket. Årets koncept går under namnet  ”Varuhustomtarnas magiska jul”.

LÄS MER: NK sätter fokus på ändlösa modeupplevelser 

– I år vill vi att det som händer i skyltfönstret ska synas från andra sidan gatan, vi har jobbat med större penseldrag snarare än små saker. Vi har gjort allt för att få in ännu mer jul i skyltningen samtidigt som det är klassiskt och nytänkande. Det har varit utmanande och kul att få skapa något som ska fungera för alla generationer, säger Saba Gedda, Creative Director på Ray Atelier, i ett pressmeddelande. 

 Anders Granström på PXLFLD kommenterar:

– Möjligheten att designa och producera rörliga videoelement till årets julskyltning på NK känns verkligen jättekul. Genom att använda projektionsteknik och inbyggda bildskärmar i skyltfönstren kan besökarna upptäcka och titta in i våra karaktärers värld på ett helt nytt sätt.

Bild 1/4  Foto: Fotograf Dan Sjunnesson

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev