Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nordic Morning köper Ottoboni

Publicerad: 6 mars 2015, 07:57

Köps upp.

Den finska kommunikationskoncernen Nordic Morning köper den digitala kommunikationsbyrån Ottoboni. Prislappen kan maximalt uppgå till 93 miljoner kronor. Genom förvärvet får koncernen två tredjedelar av sina intäkter från den svenska marknaden.


Ämnen i artikeln:

Nordic MorningOttoboni

Ottoboni startade 2001 och har köpet görs från koncernen Nordkom AB, som ägt det sedan 2010. Köpesumman uppgår till maximalt 93 miljoner kronor, baserat på byråns resultat under 2015. 68,2 Mkr på kassa- och skuldfri basis som har erlagts genom kontant betalning och 24,8 Mkr utgör en möjlig tilläggsköpeskilling.

Enligt ett pressmeddelande från Nordic morning har köpet gjorts för att stärka den finska kommunikationskoncernens position på den svenska marknaden.

– Ottobonis kompetens kompletterar vårt redan existerande erbjudande på ett bra sätt. I och med förvärvet kan vi stärka möjligheten att hjälpa våra kunder i deras digitala omvandling, säger Timo Lepistö, vd för Nordic Morning Plc, i pressmeddelandet.

Ottoboni har 100 anställda och kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Bland kunderna finns E.ON, L'Oréal, Cloetta, Försvarsmakten och Telia.

– Det är fantastiskt att bli en del av ett företag som har liknande tankesätt som vi har, fast i en större skala, säger Daniel Bernehjält, grundare och vd för Ottoboni.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nordic MorningOttoboni

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.