Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Nördig, glad och efterlängtad"

Publicerad: 24 februari 2012, 13:34

Formas tidsskrift Retro är en av de nominerade till Resumés pris Bästa nya tidskrift. Retro är ett inrednings och designmagasin utanför boxen och som riktar sig till både den yngre och den äldre generationen som har tänt på inredning och design kopplat till just; retro.


Ämnen i artikeln:

Bästa nya tidskrift

Hus & Hems Retro är nominerad till Resumés pris Bästa nya tidskrift. På Retros framsida står det tryckt: "nytt magasin om inredning och design", en i tiden het tidskrift med retron som ledmotiv – det gamla och nostalgiska som ständigt reproduceras och visar sig i nya trender. Det som är retro är ständigt väldigt hett på tapeten. Resume.se fick prata med Forma Specialtidningars chef, som producerar Hus & Hem Retro, Magnus Palm. Då jag börjar med att fråga Magnus hur det känns att vara en av de nominerade får jag ett rappt svar:

– Jag hade blivit arg om vi inte hade blivit nominerade, skrattar Magnus Palm.

Magnus Palm har länge velat arbeta fram just en specialtidning inriktad på inredning och design men där den traditionella strukturen med långa övergripande reportage utan djupdykning gås ifrån. Då Magnus jobbade för Bonnier fick han inte igenom sin idé gällande en ny antiktidning, men då han började på Forma fick han igenom sitt önskemål och Retro blev till. Retro är, menar Magnus Palm, till skillnad från andra inrednings och designmagasin en djupdykning och på samma gång en guide där läsaren kan få kunskap genom den väletablerade retrodjungeln. Läsare får genom Retro exempelvis kunskap om hur mycket de egentligen kan kräva för sitt arvegods på Tradera samtidigt som en förvirrad hipster själv ska kunna avgöra om priset på stringhyllan är rimligt.

– Retro är inte bara en spegel, utan vi ger något tillbaka till läsarna som de kan använda, säger Magnus Palm.

Retro inriktar sig till en bred målgrupp; alla som har en fascination och ett intresse för inredning och design kan hitta läsarglädje. Innehållet i Retro skiftar enligt Magnus Palm så som mode och trender; allt handlar om vilket decenium som plockas upp. Just nu är 50- och 60-talet det hetaste inom retrotrenden.

Retro har ännu inte drivit någon kampanj, utan marknadsföringen har sköts via Facebook och via Retros bloggar där ordet och intresset har spridits. Upplagan idag är 45 000.

Magnus Palm menar att hela Retroredaktionen är passionerade för tidningens innehåll och vill med artighet inte ta på sig hela äran för tidsskriften:

– Retro är en bra kombo av allas vårt brinnande arbete med detta, avslutar Magnus Palm till Resume.se

Vinnaren presenteras på Resumébaren den 8 mars.

Erika Siljendal

Ämnen i artikeln:

Bästa nya tidskrift

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.