lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Norsk byrå till Sverige

Publicerad: 28 augusti 2019, 06:30

Foto: Montage

Norska Coupler öppnar nu på Epicenter, platsbaserade reklaminvesteringar slösas bort och Adidas signar första professionella gamern. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Norsk byrå till Sverige
Norska marknadsföringsbyrån Coupler expanderar och öppnar nu kontor på Epicenter i Stockholm, rapporterar Kampanje. Byrån är specialiserade på bland annat content marketing, marketing automation och sökoptimering. Bland kunderna finns exempelvis teknik- och b2b-företag. Chef i Sverige blir norska André Wesenberg som tidigare haft chefspositioner på mediebyrån Scream och Viaplay Sverige.

– Vi tror att vårt Sverigekontor om tre år är större än det norska, säger Magnus Nilsson, medgrundare till Coupler.

Hälften av alla platsbaserade annonsinvesteringar bortkastade
Nära två tredjedelar av de investeringar som läggs på platsbaserad reklam slösas bort. Det visar en ny studie där 500 miljoner platser undersökts i Storbritannien och USA. Miljontals reklampengar kastas bort på otillräcklig data och misslyckanden i att lokalisera människor, enligt Location Sciences som har genomfört studien. Undersökningsfirman upptäckte även att för varje 100 000 dollar som spenderades på platsbaserad annonsering så levererades 29 procent av alla impressions utanför området som skulle ingå. Läs mer på Campaign.

Adidas sponsrar första professionella gamern
Adidas ger sig in i spelvärlden och signar reklamkontrakt med Tyler Blevins, aka ”Ninja”, en stor profil inom streaming. Detta är första gången som Adidas har partnerskap med en professionell gamer, något som största konkurrenten Nike redan har. Enligt Adidas är detta ett ”åtagande för spelkulturen och att vara supporter åt alla de 2,3 miljarder spelare världen över”. Här är första reklamspoten som producerats med Tyler Blevins.

— Ninja (@Ninja) August 27, 2019No shortcuts. Only long days. Never let anyone tell you that you can’t catch your dreams. Choose your path. Put the TIME IN. I’m humbled, and excited, to officially announce my partnership with @adidasoriginals . https://t.co/B42gK4AoF5#createdwithadidas pic.twitter.com/PdAKnCflCD

Facebook anlitar lobbyingfirma
Problemen hopas för Facebooks kryptovaluta ”Libra”. Därför anlitar nu techjätten en lobbyingbyrån FS Vector LCC i Washington som är specialiserade på policies kring bitcoin. Det skriver The Verge. FS Vector kommer bland annat att lobba för problem som är relaterade till blockchain, men i övrigt finns lite information.

Youtube-vd:n: ”Vi förblir en öppen plattform”
Youtube får stå ut med videor som är ”kontroversiella eller i vissa fall kränkande” för att kunna förbli en öppen plattform. Det sa Youtubes vd Susan Wojcicki under gårdagen i en post till alla innehållsskapare. Youtube har under lång tid kämpat med policies och hur man ska förbjuda hatvideor etc och Wojcicki säger nu att dessa videor skadar relationen med annonsörer hårt. Resumé Insikts undersökning visar att annonsörer mer än ofta hamnar just bredvid dessa videos

Twitch kapar betalning till e-sportare – fördel för Youtube
Amazon-ägda Twitch, spelvärldens nummer ett för streaming, har dragit ner på betalningarna till e-sportlag som streamar på plattformen. I vissa fall har de även fasat ut lag från deras betalprogram, enligt källor till Digiday. Detta kan innebära att Youtube får ett rejält uppsving. Twitch kommer fortfarande att vara destinationen för livestreaming, men det nya är nu att man bryter ut klipp och höjdpunkter som laddas upp på Youtube. Detta är positivt för annonsörer, då Youtube dessutom erbjuder mer djupgående analys, enligt mediebyråerna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev