måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

North Kingdom prisas med Red Dot Award

Publicerad: 16 augusti 2018, 08:51

Den svenska designbyrån vinner en Red Dot Award för sitt arbete med appversionen av den klassiska MiniMoog-synthen.

Ämnen i artikeln:

North Kingdom

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Moog är en av de mest klassiska synthfabrikörerna och varumärket är en favorit hos alltifrån Radiohead till bortgångna legendarer som Prince och Michael Jackson.

Nyligen ville Moog skapa en appversion av av sin MiniMoog Model-D-synth, en app som North Kingdom fick i uppdrag att designa.

Nu prisas designbyrån med en prestigefull Red Dot Award inom kategorin communications design för sitt arbete med appen. Det är andra året i rad som North Kingdom vinner en Red Dot Award.

– Det är fantastiskt att se vårt arbete med Moog bli belönat med en ikonisk Red Dot award. Detta är vårt tredje projekt med Moog och det är spännande att vara en del av deras transformation från fysiska till digitala produkter, säger David Eriksson, Chief Creative Officer på North Kingdom.

North Kingdom har utöver själva designen även jobbat med ljud och detaljer i appen och har bland annat införlivat små perks som förslitningar ju mer man använder den, precis som med en vanlig Moogsynth.

North Kingdom grundades 2003 i Skellefteå och har genom åren vunnit en rad prestigefulla priser. Bolaget har i dag även kontor i Los Angeles och har kunder som Google och Snapchat. Byrån köptes i inledningen av 2018 upp av The North Alliance (NoA).

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev