Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

North Kingdom startar innovationshubb – ligger bakom Timbuktus senaste musikvideo

Publicerad: 3 september 2021, 13:49

Timbuktus senaste musikvideo har producerats med North Kingdoms nya hubb.

North Kingdom, som är en del av byrånätverket Noa, startar en innovationshubb. Under namnet Greenhouse ska man vidareutvecklas i mötet mellan kreativitet och teknologi – och man börjar med en musikvideo för Timbuktu.


Ämnen i artikeln:

TimbuktuNoaNorth Kingdom

Greenhouse ska utforska framtidens realtidsteknik, digital konst och gaming. 

– Vi tror att innovation skapas i mötet av utgångspunkter. Därför sammankopplar Greenhouse personer och företag med olika bakgrunder och kunskaper. Greenhouse blir startpunkten för att utforska och forma morgondagens innovation som efterfrågas hos fler och fler företag, genom teknik, design och kreativitet, kommenterar Linus Johansson, creative experience director på North Kingdom och initiativtagare till labbet i ett pressmeddelande.

Musikvideon, som är Greenhouses första projekt, tillhör Timbuktus nysläppta album ”Du gamla, du nya” och är gjord i samarbete med Universal Musik och Leica Geosystems. Videon visar ett landskap som har ”skannats” av Leicas 3d-teknik. Man har skapat videon med en spelmotor, Unreal Engine.

– Det var ett lärorikt och utmanande projekt då i princip allt vi jobbar med är experimental features, vilket innebär att det inte finns några standardlösningar kring tekniken vi använt. Istället har vi fått möjligheten att uppfinna hjulet och testa vår kreativitet- och innovationsförmåga, och där tycker jag verkligen att vi lyckats, säger Bill Magnusson, tech director och Unreal Engines artist i projektet, i pressmeddelandet.

Michael Bekele är vd på Flower Studio, som har stått för produktionen. 

– Jag har velat samarbeta med North Kingdom länge eftersom vi delar fascinationen över nya visuella uttryckssätt. När möjligheten dök upp för att skapa Timbuktus nya musikvideo visste jag direkt vilka jag skulle kontakta för att lyfta mitt koncept och story till nästa nivå.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Regi: North Kingdom Greenhouse

Produktion: Flower Studio

Story: Michael Bekele

Unreal Engine Artists: Bill Magnusson, Clover Lloyd

3D-modellering: Nils Gunnars

Mix: Jens Resch

Grade: Kalle Lindeman

Management: Bad Taste Empire

Skivbolag: EMI Sweden / Universal Music

Outfits musikvideo: DIEMONDE

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

TimbuktuNoaNorth Kingdom

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.