Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Norwegian: ”Menade inget illa med rubriken”

Publicerad: 29 april 2014, 10:27

Norwegians rubrik har väckt ilska i Sverige.

Rubriken "Not just pretty faces?" har fått flygbolaget Norwegian att hamna i blåsväder. Artikeln om houseduon Rebecca & Fiona har väckt ilska i Sverige. – Vi beklagar att rubriken tagits emot på det sättet, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian.


Bland andra Nöjesbladets krönikör Kristin Lundell och Nöjesguidens Kakan Hermansson sågar Norweigan efter deras senaste ombordtidning.   

Kristin Lundell har retat upp sig på frågetecknet och undrar om Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick inte är mer än två vackra ansikten som går runt och är vackra hela dagarna. Hon skriver att rubriken är som tagen från 1950-talet.  

– Vi har sett att rubriken väckt uppmärksamhet. Men det är inte vi som gör tidningen, utan ett externt bolag som heter Ink Global. Vi kommer att ta tag i det här och diskutera med dem, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson.  

Men läser ni inte tidningen före den trycks?
– Vi har förtroende för hur de skriver artiklar. De menade inget illa med varken rubriksättningen eller innehållet.  

Kan du förstå att folk reagerat på den?
– Jag kan tycka att det är en tolkningsfråga. Rubriken är olycklig, men de ville troligtvis bara attrahera läsaren.  

Har det tagits emot på samma sätt i Norge?
– Nej, inte alls. Ibland får vissa saker uppmärksamhet i ett land, men inte i ett annat. Vi har tagit det till oss och ska se över rutinerna för vilka artiklar som publiceras.  

Vad menar du med att se över rutinerna – ska ni börja läsa artiklarna nu innan de publiceras?
– Det har vi inte tagit ställning till ännu, utan får diskutera med Ink Global.  

Kommer ni att gå ut med någon form av ursäkt?
– Nej, det tror jag inte.

Michael Keating, cd på Ink Global, skriver i ett mejl till Resumé:

– Rubriken "Inte bara vackra ansikten?" är i själva verket en komplimang. Den exakta definitionen av "Inte bara ett vackert ansikte" är någon som "inte bara är intressant, utan också intelligent".

Resumé har sökt Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick för en kommentar, som genom musikbolaget Universal Studios senare har avböjt att kommentera.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.