Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Norwegian tvärvänder – ställer in alla flyg med olycksdrabbade Boeing-modellen

Publicerad: 12 mars 2019, 14:07

Foto: Flickr

De första dagarna efter flygolyckan i Etiopien höll Norwegian linjen att man skulle fortsätta använda den olycksdrabbade modellen Boeing 737 Max 8. Nu tvärvänder man och stoppar alla flygningar med modellen.


Ämnen i artikeln:

Norwegian

I söndags kraschade ett plan av modellen Boeing 737 Max 8 i Etiopien. Totalt omkom 157 människor varav fyra svenskar.

Det är fortfarande oklart exakt vad som orsakade olyckan, som är den andra på fem månader med modellen efter att ett plan från indonesiska Lion Air i oktober störtade.

Efter söndagens olycka föll Norwegians aktie med nära tio procent men har nu återhämtat sig till minus 3,5 procent. Inledningsvis sa Norwegian att de skulle fortsätta flygningarna med Boeing 737 Max 8 som vanligt.

– Våra tankar går till alla som drabbats av den tragiska olyckan. Alla våra 737 MAX 8 plan flyger som vanligt. Vi är ständigt i tät dialog med Boeing och förhåller oss till deras och luftfartsmyndigheternas instruktioner och rekommendationer. Säkerheten för våra passagerare har alltid absolut högsta prioritet, sa Tomas Hesthammer, director of flight operations på Norwegian, när Resumé häromdagen frågade om de skulle ta till några kommunikativa åtgärder.

Nu rapporterar flera norska medier att bolaget tvärvänder och ställer tillfälligt in alla flygningar med Boeing 737 Max 8. Totalt har Norwegian 18 plan av modellen.

Även researrangören TUI väljer att ställa in alla flygningar med Boeing 737 Max 8.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Norwegian

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.