Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nu finns det hopp för Sony Ericsson

Publicerad: 20 februari 2009, 12:08

Den här veckan är mina nördigaste teknikkompisar i Barcelona. Jag ser på Facebook och Twitter hur de kryssar mellan CNN:s teknikreportrar, nya Nokialurar och lanseringar av sina mobila spel. Mobilmässan beskrivs gärna som "en mobilbranschens Hultsfred-festival" och trots bjudöl så är det precis lika osexigt som det låter.


Ämnen i artikeln:

Sony Ericsson

SONY E: IDOU

De bästa godbitarna från mässan har börjat sippra  ut. Som Sony Ericssons nya telefon Idou, som etiketterats med nya slagordet  "Entertainment Unlimited”. Obegränsad underhållning. I det här fallet innebär  det bland annat nedladdning av film. Sedan i höstas handlar all  mobiltelefonstrategi om att efterlikna Iphone så mycket som möjligt. Idou är  inget undantag. Tryckkänslig stor skärm, snabb och snygg navigering och riktigt  tunn. Och 12 megapixelkamera - är det något svenskjapanerna kan så är det foto.  Top notch! Avskräcks-kontot: den påminner en del om Sony Ericsson obegripligt  katastrofala kalkon-telefon X1 som kom i höstas, men Idou bygger inte på  krångliga, tröga operativsystemet Windows Mobile utan Symbian. Det finns hopp  för Idou, med andra ord.
+++

EU-kommissionären Günter Verheugen har lyft stridsyxan och går nu till politiskt anfall mot mobilbranschen: "fram med en gemensam standard för batteriladdare!" Tills dess kommissionär Verheugen nått sitt mål är Connectlands lösning helt ok: Samsung, Motorola, Sony Ericsson och Nokia kan laddas via Connectlands kub.
+++

Jag är ingen gamer som sitter och  gibbar fram på småtimmarna, men om jag vore det skulle jag utan tvekan lägga veckopengen på Psykoaudio. Det här är en hörlur som det snackas om i spelkretsar för att den har bra, äkta 5.1-ljud utan att trixa med digitala effekter, fördröjningar eller andra fusk som tidigare andra gör. Psykoaudio kommer i vår och Sveriges gamers får nog be om höjning av veckopengen: hörlurarna kostar dryga 3000 kronor.
+++

Slutligen: veckans roligaste spaning från Pirate  Bay-rättegången är den filmfil som åklagaren exempliferar med: han har valt  komikern Dave Chapelles knarkrulle "Half baked". Humor är det. Men är den  frivillig eller ej?

Olle Lidbom

Ämnen i artikeln:

Sony Ericsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.