Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nu kan Bajenfansen köpa egna annonsplatser

Publicerad: 25 mars 2008, 11:56

Är du inbiten Hammarbysupporter? Då kan du snart bidra till klubbkassan samtidigt som du får ditt namn på något av de 100 objekt klubben auktionerar ut i samband med årets allsvenska.


I dag öppnar Hammarby fotboll via sin officiella hemsida en mikrosponsringssajt. Där kan supportrar med start vid den allsvenska fotbollspremiären delta i en auktion om att få sitt namn på något av de 100 objekt klubben auktionerar ut. Det kan vara allt ifrån hörnflaggan på Söderstadion till Rami Shaabans kalsonger. Hammarby marknadschef Patric Ljungström ser det som en rolig grej som inte ska blandas ihop med den traditionella företagssponsringen.

– När du sitter på läktaren kan du säga till din kompis att ”den där hörnflaggan har jag sponsrat”, säger han till Resume.se

Klubben har trademarkat ordet mikrosponsring och vill att den här auktionen ska bli ett återkommande inslag inför fotbollspremiären.

Hur mycket hoppas ni få in på auktionen?

– Ligger det runt 100 000 kronor så är vi nöjda.

Vad tror du kommer bli dyrast?

Det blir antagligen någon spelartröja, kanske Rami Shaabans.

– Om du själv skulle bjuda på något objekt vilket skulle det bli?

– Jag skulle bjuda på hörnflaggan, för att det är någonting som finns inne på Söderstadion.

Djurgården fotboll bjöd förra året sina fans på en annonsplats på klubbens tröja där supportrarna fick rösta fram vad som skulle stå. Jenny Furtenbach, vd för försäljnings och marknadsavdelningen hos Djurgården, önskar lokalkonkurrenterna lycka till med sitt nya projekt. Men det är ingenting man planerar att ta efter, i alla fall inte till en början.

– Om våra supportrar blir arga för att vi inte har någon auktion kanske vi kan överväga det, säger hon till Resume.se

Första auktionsdelen drar igång samma dag som Hammarby spelar sin premiärmatch mot Ljungskile i Allsvenskan och den andra delen kommer i samband med hemmapremiären mot GIF Sundsvall.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.