Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nu kan du provköra vd:ns bil

Publicerad: 8 april 2010, 09:34

Alla som köpt en Kia de senaste två åren kan nu vara med i bilmärkets senaste kampanj. De kommer nu i ett dr uppmanas låna ut sin bil för provkörning.


Ämnen i artikeln:

Berntzon BylundKiaJoachim Berntzon

Joachim Berntzon

En av de som är med i kampanjen är Joachim Berntzon, vd på Kias reklambyrå Berntzon Bylund.
– Det är bara att ringa om du vill provköra min bil. Jag har en Sorento, säger han.

Kia drar nu igång en kampanj för att locka spekulanter att testa bilen. Förutom en mer traditionell kampanj som ska locka folk till bilhallarna använder bilmärket nu de egna kunderna i kampanjen.
– Det är en kombination av network marketing och sociala medier. Kia har en återköpsfrekvens på hela 74 procent. Det vill säga att kunderna är nöjda.

De kunder som ställer upp och lånar ut sin bil för provkörning får en dvd som tack för hjälpen. Både de som provkör och lånar ut bilen dessutom vinna en resa till Milano. Men Joachim Bylund kan inte se fram mot en resa till solen.
– Både vi på byrån och de som jobbar på Kia är diskade.

Antalet kunder som är aktuella för tävlingen är runt 20 000. Provkörningskampanjen kommer att ske på Facebook och pågå i april och maj.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.