Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Nu kan Leva lyfta på allvar"

Publicerad: 17 juni 2008, 06:31

Forma köper tidningen Leva. – Nu kan Leva lyfta på allvar, säger chefredaktören Catharina Hansson.


Catharina Hansson.

Catharina Hansson startade Leva 2003 hos Bonnier Tidskrifter. Ett år senare köpte hon loss tidningen och har sedan dess gett ut den på egna förlaget Idéimperiet.

Forma har under en längre tid visat intresse för tidningen och nu har köpet blivit verklighet.

– Det har varit en fantastiskt kul resa att ge ut tidningen på egen hand, men till slut blir det lite ensamt. Det här ska bli jättekul, jag ser fram emot att Leva ska lyfta på allvar nu med hjälp av alla resurser som finns hos Forma, säger Catharina Hansson, som inte vill avslöja köpeskillingen.

Tidningen Leva.

Catharina Hansson kommer att fortsätta som chefredaktör och hela hennes redaktion på fem personer flyttar med till Forma.

Leva – som bland annat skriver om personlig utveckling, psykologi, hälsa och relationer – hade 53 000 läsare i senaste Orvesto-mätningen.

Förlaget Forma Magazine omsätter 450 miljoner kronor och har 15 tidningar i fem länder. De största tidningarna är Ica-Kuriren och Hus & Hem.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.