torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nu kommer uppföljaren till Humanium

Publicerad: 10 september 2019, 07:36

NoA-byråerna Great Works och Åkestam Holst tog hem Grand Prix i Cannes för The Humanium Metal Initiative. Nu lanserar Triwa nya klockor tillverkade av nedsmälta vapen.

Ämnen i artikeln:

Humanium

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Under 2017 och 2018 angrep Åkestam Holst och Great Works problemet med illegala genom att skapa världens första metall, tillverkad av nedsmälta illegala vapen, tillsammans med organisationen IM, Individuell Människohjälp. För varje produkt gjord av Humanium som såldes, genererades resurser tillbaka till våldets offer och IM:s arbete för att bygga upp och stödja de utsatta regionerna.The Humanium Metal Initiative belönades med Grand Prix-vinst i kategorin Aktivering under Cannes Lions 2017.

Med kampanjen har IM lyckats smälta ner mer än 5000 vapen och den första modellen av Humanium har drivit in närmare 700 000 svenska, som gått tillbaka till lokala anti-våldsprojekt i El Salvador. Klockmodellen är även en del av FN:s permanenta nedrustningsutställning och säljs som ett av de första externa varumärken i FNs butik.

Klockan såldes sedan av det svenska klockmärket Triwa som nu fortsätter att länka samman våldets offer, regeringar, myndigheter och varumärken med  konsumenterna.
Den 18 september lanserar Triwa och IM, Induviduell Människohjälp uppföljaren Time fo Peace II. Konceptet innehåller 5 nya Humanium Metal-klockor att.

I kollektionen finns bland annat en kronograf, en med schweiziskt-urverk och en med automatisk urverk. För varje såld klocka går 15 procent tillbaka till IM och deras lokala antivåldsprojekt. All nedsmältning och metallproduktion görs i El Salvador, som är ett av de länder i världen som är värst drabbat av väpnat våld.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev