Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Nu lämnar jag skrivbordet"

Publicerad: 6 maj 2009, 09:30

Sveriges Radios chefsstrateg Staffan Sonning får den nya titeln ekonomikorrespondent. Men först ska han vikariera som Asienkorrespondent i sommar.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Staffan Sonning. Foto: Stina Gullander/SR

– Nu lämnar jag skrivbordet igen. Jag brukar växla chefsjobb med att vara reporter. Fast det var ganska länge sedan sist.

Staffan Sonning har de senaste åren varit SR:s chefsstrateg. Det vill säga företagets lobbyist. Men nu får han jobbet som ekonomikorrespondent.
– Det är en alldeles ny tjänst. Jag ska bevaka ett ämne istället för ett område.

Vad skiljer en ekonomikorrespondent från en ekonomireporter?
– Jag kommer att bli placerad i utrikesavdelningen. Men min ambition är att knyta ihop den globala ekonomin med den lokala. Jag vill gärna göra inslag för lokalradion.

När börjar du?
– Jag börjar lite försiktigt innan sommaren och ska sedan vicka som Asienkorrespondent i sommar. Så i höst drar det igång på allvar.

Vad har du för erfarenhet som ekonomireporter?
– Det är i stort sett det enda jag jobbat med sedan jag lämnade Norrland. Jag var chef för ekonomiekot i tre år. Jag var korre i Asien under förra krisen. Då gjorde jag 1000 inslag om året. De flesta handlade om ekonomin. Jag har dessutom jobbat med arbetsmarknadsfrågor i sex år.

Kommer du bara att rapportera?
– Nej, jag ska även göra kommentarer och analyser.

Blir det mycket resor?
– Det är tanken. Jag reser redan idag en stor del av min tid, men nu ska göra det som journalist.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.