Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nu ska han fylla Konserthuset

Publicerad: 20 december 2010, 18:31

Tisdagen 8 februari 2011. Det är projektledaren Fredrik Toreskogs nästa deadline. Då ska han fylla Konserthuset i Göteborg i en konsert av egna låtar skrivna i sitt pappaledighetsprojekt. Kampanjen gör han själv: ett julklappsrimserbjudande av Sveriges bästa copywriters.


Ämnen i artikeln:

Fredrik ToreskogGoss

Fredrik Toreskog har just ringt och bokat Konserthuset i Göteborg.

Det som började som en strävan att spela mer gitarr under hans pappaledighet har utvecklats till en välgörenhetskonsert på Göteborgs konserthus till förmån för Drottning Silvias Barnsjukhus. Fredrik Toreskogs, till vardags projektledare på Goss i Göteborg, nya utmaning är att sälja slut alla drygt 1200 biljetterna till en egen konsert den 8 februari. I förra veckan skrev han kontrakt på lokalen.

– Det känns skithäftigt. Nu ska det alltså ske på riktigt. Det är väldigt, väldigt spännande. Och nervöst förstås, säger han till Resumé.

Det som gör att projektet verkligen blir av är att rederiet Stena Line, som även annars sponsrar Drottning Silvias barnsjukhus, går in och betalar lokalhyran på 50 000 kronor. Hittills har han sålt knappt 200 biljetter. Men genom en egen julklappskampanj hoppas han att få det till något av Årets julklapp i Göteborgsområdet.

– Jag tyckte att det var en rolig grej att biljettköparen kan få ett professionellt skrivet rim på köpet.

Därför har han fått några av Sveriges riktigt duktiga copywriters att medverka och skriva julklappsrim till konsertbiljetterna. Magnus Jakobsson, DDB, Ulrika Good, Goss, Anders Hegerfors på F&B, Therese Olofsson på Luleåbyrån Vinter och Patrik Spång på Cordovan är några av dem som i eftermiddag ska leverera julklappsrim, som sedan distribueras till biljettköparna via Toreskogs olika kampanjsajter i sociala medier.

Inte via biljettbokningen på Konserthuset?
– Det är en god tanke. Den möjligheten ska jag fixa.

Hur reagerade dessa copywriters på det här pro bono-uppdraget?
– De blev lite förvånade. Det är inte så ofta copys får rimuppdrag. Men de har reagerat väldigt positivt.

När vi talades vid senast hade du fem låtar. Hur ser repertoaren ut nu?
– Jag har åtta färdigskrivna låtar. Jag pratar också med lite mer etablerade artister som jag hoppas ska kunna medverka. Vilka det blir och om det går får vi se efter nyår.
– Men det känns inte som en jättesvår grej att lösa. Om man tagit det här projektet så här långt så…

Vilka skulle du verkligen vilja ha med då?
– Du vill att jag ska nämna några alltså?.. Hmm… Daniel Lemma skulle ju vara väldigt kul. Han är en av Sveriges bästa soul-singersongwriters i mitt tycke och en inspirtation i mitt eget musicerande. Och så Petter, naturligtvis. Men det känns lite otroligt.

Du satsar på Skavlan också?
– Jag ringde redaktionen för Skavlan först när projektet handlade om att skriva fem låtar och spela en i tv. Men då nobbade de. Sedan ringde jag dem när jag hade varit med i Gokväll. Men då sa de att jag hade ju redan varit med i tv nu. När jag började tänka på att boka konserthuset ringde jag dem igen. Då sa de: Fredrik, om du fyller konserthuset. Då kan vi börja snacka. Det är givetvis inget löfte, men…

Se casefilem (så långt den är gjord) här.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

Fredrik ToreskogGoss

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.