Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ny byrå ska hjälpa kunder med hållbarhetsarbetet

Publicerad: 16 februari 2018, 08:57

Catrin Offerman.

Foto: Annette Tamm.

Efter tio år lämnar som chefredaktör på Miljö & Utveckling lämnar Catrin Offerman tidningen för att starta kommunikationsbyrån Komako.


Som vetenskapsjournalist har Catrin Offerman bevakat hållbarhetsfrågor i över 15 år, de senaste tio som chefredaktör för facktidningen Miljö & Utveckling. Tidningen är Nordens största inom hållbarhetsområdet. På sin nya kommunikationsbyrå Komako kommer hon att fortsätta arbeta inom samma område, om än från ett nytt håll.

– Alla verksamheter behöver jobba med hållbarhet idag, det går inte att ducka för det. Att arbeta systematiskt med miljö och sociala frågor attraherar också personal och kunder, samt skapar trovärdighet för varumärket och stolthet bland medarbetare, säger Catrin Offerman.

Byrån kommer hjälpa sina kunder med både kommunikationsrådgivning och omvärldsanalys med fokus på hållbarhet. Komako har redan knutit till sig tre kunder - Bonnier Business Media, A Win Win World och Nudging Sweden.

– Jag tycker också att det är viktigt att verksamheter vågar kommunicera vad de jobbar med. Att berätta vad man gör är ett sätt att påverka samhällsutvecklingen i rätt riktning eftersom man då inspirerar och sprider ringar på vattnet, säger Catrin Offerman.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.