Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ny influencer-byrå vill bli ledande i Norden

Publicerad: 23 november 2018, 13:14

Nouw Media, företaget som ligger bakom sveriges största bloggportal nouw.com, startar upp den nya influencer marketing byrån Nine Agency.


Ämnen i artikeln:

Influencer marketing

Bloggpportalen nouw.se har närmare en miljon unika besökare per vecka, och har under åren attraherat ett en stor bas av influencers. Influencer marketing har samtidigt vuxit lavinartad de senaste åren och enligt siffror från World federation of advertisers (WFA) beräknas branschen ha växt med 35 procent under 2017 och omsatte förra året omkring 650 miljoner kronor i Sverige. Nu ska influencer-samarbeten i samband med influencer marketings expansion samlas genom den nya byrån Nine Agency.

– Vi har på kort tid byggt upp ett starkt varumärke. Den plattform, kompetens, och det nätverk vi byggt upp kan vi erbjuda andra företag. Med Nine Agency vill vi skapa en rådgivande aktör som hjälper till med scouting, koncept och distribution oavsett om plattformen är Instagram, Youtube eller blogg eller om man vill samarbeta med några av de stora profilerna eller många microinfluencers säger Magnus Karlsson vd på Nouw Media, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Gentemot kunder vill vara rådgivande och ha stort fokus på dataanalys. För influencers vill vi vara en transparent och trygg affärspartner. Och för de målgrupper som följer och påverkas av de stora profilerna är det viktigt att vi är tydliga med vad som är kommersiella samarbeten. Detta är ett ansvar som tidigare aktörer på marknaden ofta varit dåliga på att ta.

I samband med att den nya byrån startas upp flyttas 15 personer över från Nouw Media till den nystartade byrån, som kommer jobba dedikerat med externa uppdragsgivare.

Ämnen i artikeln:

Influencer marketing

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.