tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ny plattform hjälper byråer komma i kontakt med ukrainska kreatörer

Publicerad: 11 maj 2022, 07:52

”Att anlita hjälp via plattformen är inte bara ett sätt att visa solidaritet med den ukrainska reklambranschen. Det kan ge dig fräscha perspektiv, hjälpa dig att knäcka en tuff brief eller få tag på den spetskompetens du behöver för ett visst projekt” skriver initiativtagarna.” skriver initiativtagarna bakom plattformen.


Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Sedan Rysslands invasion av Ukraina har över 13 miljoner människor tvingats fly sina hem. Ännu fler är fångade i sina bostäder utan möjlighet att komma därifrån. Tusentals av de som flytt är verksamma inom Ukrainas kreativa sektor. Resumé har talat med ett flertal av dem och trots det utsatta läget är det många som uttrycker en önskan om att jobba vidare.

LÄS MER: Byråägaren efterlyser uppdrag: ”Den kreativa sektorn i Ukraina har stannat upp”
LÄS MER: Kreativa chefen om tiden efter krigsutbrottet: ”Min dotter fällde upp ett paraply för att skydda mig från bomberna”

Nu lanseras plattformen ”Creatives in exile” som ska hjälpa internationella byråer att komma i kontakt med ukrainska kreatörer och andra byråkompetenser. Plattformen är framtagen av den serbiska byrån This is no agency.

”Att anlita hjälp via plattformen är inte bara ett sätt att visa solidaritet med den ukrainska reklambranschen. Det kan ge dig fräscha perspektiv, hjälpa dig att knäcka en tuff brief eller få tag på den spetskompetens du behöver för ett visst projekt” skriver initiativtagarna. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev